Site icon NewsIT

Γαλλία: Εσπευσμένα νοσοκομείο ο Ντομινίκ Πελικό – Απών για δεύτερη μέρα από τη δίκη για τους βιασμούς της Ζιζέλ

10.09.2024 | 14:36
REUTERS/Manon Cruz

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο για επείγουσα θεραπεία λόγω ενός κοιλιακού πόνου μεταφέρθηκε σήμερα (10.09.2024) ο Ντομινίκ Πελικό, ο άντρας που νάρκωνε τη γυναίκα του και έφερνε δεκάδες άνδρες να τη βιάσουν και σήμερα αναμενόταν να καταθέσει στη δίκη ππου έχει σοκάρει τη Γαλλία.

Ο βασικός κατηγορούμενος και ενορχηστρωτής των βιασμών της πρώην συζύγου Ζιζέλ Πελικό, ήταν απών για δεύτερη μέρα από τη δίκη στη Γαλλία και δεν κατέθεσε όπως αναμενόταν λόγω προβλημάτων υγείας. 

Ο δικαστής Roger Arata ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος, Ντομινίκ Πελικό 71 ετών, λαμβάνει ιατρική περίθαλψη αφού αναμενόταν να καταθέσει σήμερα στη δίκη για τους βιασμούς που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία.

Η δικηγόρος του, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, είχε ανακοινώσει ότι ο εντολέας της ήταν άρρωστος κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Ο δικαστής είχε χορηγήσει στον κατηγορούμενο, ο οποίος πάσχει από εντερικούς πόνους και ουρολοίμωξη, απαλλαγή για να λάβει θεραπεία.

Ακόμα, η δικηγόρος του κατηγορουμένου είχε διευκρινίσει ότι ο Ντομινίκ Πελικό ήθελε να είναι παρών σήμερα Τρίτη (10/9), «επειδή είναι μια σημαντική ημέρα», μιας και θα κατέθετε για πρώτη φορά ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου.

Ως εκ τούτου, εάν η κατάσταση της υγείας του βασικού κατηγορουμένου δεν βελτιωθεί, τότε η δίκη μπορεί να ανασταλεί για μία ή περισσότερες ημέρες.

«Θα υπάρξει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του» είπε ο δικαστής. 

Ξέσπασε σε κλάματα η κόρη των Πελικό 

Όμως, παρά την απουσία του από το δικαστήριο, η κόρη του Πελικό ξέσπασε σε κλάματα σήμερα το πρωί αφού άκουσε σοκαριστικές περιγραφές αστυνομικού για την κακοποίηση της μητέρας της.

Η γυναίκα οδηγήθηκε έξω από το Ποινικό Δικαστήριο του Vaucluse στην Αβινιόν καθώς ο αστυνομικός – ερευνητής Stephan Gal περιέγραψε με λεπτομέρεια πώς ο πατέρας της Dominique Pelicot είχε στρατολογήσει περισσότερους άνδρες να βιάσουν τη μητέρα της ενώ ήταν αναίσθητη από το 2011 μέχρι το 2020.

Πληροφορίες από Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version