Κόσμος

Γαλλία: Η αστυνομία μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί drones για την παρακολούθηση του πλήθους

Η αστυνομία της Γαλλίας επιτρέπεται από σήμερα να χρησιμοποιεί drones εξοπλισμένα με κάμερες για μια ευρεία γκάμα ενεργειών, στις οποίες περιλαμβάνονται η παρακολούθηση πλήθους και ο συνοριακός έλεγχος, έπειτα από τη χθεσινή δημοσίευση διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς του Παρισιού του 2024 και σε μια περίοδο κατά την οποία η λαϊκή εναντίωση στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του προέδρου Μακρόν έχει προκαλέσει ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που συχνά έχουν βίαιη κατάληξη.

Το διάταγμα επιτρέπει στην αστυνομία, τις τελωνειακές αρχές ή στο στρατό να χρησιμοποιούν drones για να αποτρέπουν επιθέσεις εναντίον ανθρώπων ή ιδιοκτησίας, να εγγυώνται την ασφάλεια των συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους, αλλά και να διατηρούν ή να επαναφέρουν τη δημόσια τάξη όταν υπάρχει κίνδυνος σοβαρής διατάραξής της από αυτές τις συναθροίσεις.

Τα drones μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών, για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για παρακολούθηση των συνόρων και για διάσωση ανθρώπων, αναφέρεται στο προεδρικό διάταγμα, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς και επιβάλλει ουσιαστικά έναν νόμο για την ασφάλεια που ψηφίστηκε πέρυσι στη βουλή.

Η Γαλλική Αρχή Προστασίας Δεδομένων ζήτησε τον Μάρτιο τη δημοσιοποίηση με λεπτομέρειες της πολιτικής χρήσης των drones, μεταξύ των οποίων και το είδος των πληροφοριών που αφορούν το εμπλεκόμενο κοινό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος