Κόσμος

Γαλλία: Η επίδειξη covid-free πάσου στην είσοδο εμπορικών κέντρων μπορεί να χαλαρώσει

Στη Γαλλία η υποχρεωτική επίδειξη υγειονομικού πάσου για την είσοδο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα πλήττει τη δραστηριότητά τους και η κυβέρνηση ενδέχεται να εξετάσει τη χαλάρωση του μέτρου, αν συνεχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση με την πανδημία covid-19, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Ελιζαμπέτ Μπορν σήμερα.

«Η υγειονομική κατάσταση βελτιώνεται. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε τους κανόνες», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να αποφασιστεί «τις επόμενες ημέρες».

Η αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης Auchan είχε επισημάνει στις αρχές Αυγούστου ότι η υιοθέτηση του υγειονομικού πάσου, το οποίο οι πελάτες πρέπει να επιδεικνύουν προκειμένου να εισέρχονται σε εμπορικά κέντρα επιφάνειας μεγαλύτερης των 20.000 τετραγωνικών μέτρων, έχει πλήξει τις δραστηριότητές του το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Στη Γαλλία έχει μειωθεί ο εβδομαδιαίος αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ η κυβέρνηση έχει στόχο να χορηγήσει τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της covid-19 σε περίπου 18 εκατομμύρια ανθρώπους ως τις αρχές του 2022.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο με την στιγμή της σύλληψης 30χρονης καθηγήτριας για σεξουαλική επίθεση σε βάρος 15χρονου μαθητή στις ΗΠΑ
Η 30χρονη εκπαιδευτικός ήταν προπονήτρια ποδοσφαίρου του 15χρονου και μέντοράς του, προσθέτοντας ότι η σεξουαλική επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε πριν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Η 30χρονη καθηγήτρια που συνελήφθη
Υπάλληλος καθαριότητας στη Βραζιλία βρήκε νεογέννητο κοριτσάκι δίπλα σε κάδο σκουπιδιών - Βίντεο με τη συγκινητική στιγμή
«Θα κάνω αίτηση να την υιοθετήσω», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο άνδρας που βρήκε το νεογέννητο - «Χρειάζεται κάποιον να της δώσει αγάπη, λίγη στοργή»
Μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην Βραζιλία
Η Άλις Γουόλτον, η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο στη λίστα του Forbes: Ξοδεύει την περιουσία της σε έργα τέχνης και άλογα
Ποια είναι μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart με περιουσία 101 δισ. δολάρια - Αγόρασε το πρώτο της έργο τέχνης σε ηλικία 10 ετών για 2 δολάρια και ήταν Πικάσο
Άλις Γουόλτον