Site icon NewsIT
08:05 | 27.03.22

Γαλλία: Η Μαρίν Λε Πεν δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα αν χάσει τις εκλογές

Γαλλία: Η Μαρίν Λε Πεν δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα αν χάσει τις εκλογές

Marine Le Pen, leader of French far-right National Rally (Rassemblement National) party and candidate for the 2022 French presidential election, gives a news conference over the 6-month French presidency of the European Union in Paris, France, January 18, 2022. REUTERS/Benoit Tessier

Newsit Newsroom

Η ακροδεξιά διεκδικήτρια της προεδρίας στη Γαλλία Μαρίν Λε Πεν άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι αυτή η υποψηφιότητα (η τρίτη) σε προεδρικές εκλογές μπορεί να είναι και η τελευταία, στην περίπτωση που δεν καταφέρει να περάσει το κατώφλι του Ελιζέ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Journal du Dimanche.

Η Λε Πεν, η οποία έθεσε υποψηφιότητα το 2012 και το 2017 έφθασε στον δεύτερο γύρο στον οποίο ηττήθηκε από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι σε περίπτωση ήττας, θα αναζητούσε έναν ρόλο με τον οποίο θα ήταν πιο χρήσιμη.

«Σε αυτήν τη φάση, δεν νομίζω ότι θα έβαζα (ξανά) υποψηφιότητα, αλλά θα εξακολουθούσα να κάνω ό,τι εδώ και χρόνια, να υπερασπίζομαι τον γαλλικό λαό. Δεν ξέρω από ποια θέση, αλλά σε κάποια που θα ήμουν πιο αποτελεσματική», δήλωσε.

Η Μαρίν Λε Πεν υπερασπίστηκε τους δεσμούς που είχε με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εξαιτίας των οποίων δέχθηκε επικρίσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία, επικαλούμενη τις σχέσεις που πρώην πρόεδροι της Γαλλίας είχαν μαζί του.

Συμπλήρωσε ότι «ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποκατέστησε τη ρωσική εξουσία έπειτα από 70 χρόνια σοβιετικού τρόμου» και ότι «θα ήταν αυτοκτονικό να επιτρέψουμε στη Ρωσία να συμμαχήσει με την Κίνα μακροπρόθεσμα».

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, Μακρόν και Λε Πεν είναι οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι για να αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με τον Εμανουέλ Μακρόν να εμφανίζεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την τελική επικράτηση.

Η ακροδεξιά Λε Πεν, η οποία έχει επικεντρωθεί προεκλογικά σε εσωτερικά ζητήματα – όπως το κόστος διαβίωσης και ο πληθωρισμός – έχει αυξήσει τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις, από το 16% αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου σε περίπου 20% σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version