Site icon NewsIT

Γαλλία: Η Ζιζέλ Πελικό, η γυναίκα που επιβίωσε από 92 βιασμούς, καταθέτει για πρώτη φορά

05.09.2024 | 11:05
Γαλλία: Η Ζιζέλ Πελικό, η γυναίκα που επιβίωσε από 92 βιασμούς, καταθέτει για πρώτη φορά

Για πρώτη φορά σήμερα Πέμπτη 05.09.2024 η Ζιζέλ Πελικό, η γυναίκα σύμβολο στη Γαλλία, την οποία ο σύζυγός της νάρκωνε με χάπια και έπειτα προσέλκυε διαδικτυακά αγνώστους για να τη βιάσουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στο Μαζάν στη Γαλλία, σπάει τη σιωπή της. Ήταν τόσο βαριά ναρκωμένη που δεν είχε επίγνωση της κακοποίησης που κράτησε μια δεκαετία.

Μετά από τρεις μέρες ανατριχιαστικών αποκαλύψεων μέσα στη δικαστική αίθουσα στην Αβινιόν, σε μία δίκη που αναμένεται να κρατήσει μέχρι τον Δεκέμβριο στη Γαλλία, η γυναίκα που υποχρεώθηκε να δει τα βίντεο από τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη αυτά τα 9 χρόνια εξαιτίας του συζύγου της, ο οποίος συμμετείχε στους βιασμούς ενεργά και βιντεοσκοπώντας τους, θα πάρει για πρώτη φορά τον λόγο και όσα αναμένεται να πει θα λυγίσουν και τους πιο σκληρούς.

Η γυναίκα – σύμβολο Ζιζέλ Πελικό, επέλεξε η δίκη της να μην διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να ξεμπροστιάσει τους βιαστές της γιατί όπως είπε «τα εγκλήματα πρέπει να βγαίνουν στο φως».

Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε ένας από τους δικηγόρους της, ο Αντουάν Καμύ, αυτή ήταν και θα είναι μια «εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία» για την ίδια. 

«Θα βιώσει για πρώτη φορά, τους βιασμούς που υπέστη επί δέκα χρόνια» είπε.

Έπειτα από έρευνα που κράτησε περισσότερα από δύο χρόνια, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν 54 άνδρες, από τους 72 που αναζητούσαν.

Συνολικά 51 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο 71χρονος σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, δικάζονται από τη Δευτέρα (02.09.2024) στην Αβινιόν για τους βιασμούς που διέπραξαν μεταξύ 2011-2020, στο σπίτι του ζεύγους στο Παρίσι και στο μικρό χωριό Μαζάν.

Η δίκη αναμένεται ότι θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Εάν κριθούν ένοχοι, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως και 20 ετών.

Όσα ακούγονται αυτές τις τρεις μέρες στο δικαστήριο προκαλούν ανατριχίλα και μοιάζουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. 

Χθες Τετάρτη 04.09.2024, στην τρίτη ημέρα της δίκης στην Αβινιόν, ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε ο Jérémie Bosse Platière, ο πρώτος αστυνομικός που ανακάλυψε την πραγματική δράση του Ντομινίκ Πελικό.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, ο Πελικό ασέλγησε στην αναίσθητη και ανύποπτη σύζυγό του πάνω 200 φορές. Αλλά αυτό δεν του αρκούσε. Έτσι αποφάσισε να μοιραστεί την διαστροφή του με άλλους άντρες κι έστησε ένα δίκτυο όπου προσκαλούσε άλλους άντρες να βιάζουν την ίδια του γυναίκα και μητέρα των παιδιών του. 

Μάλιστα τους ζητούσε να μην φοράνε προφυλακτικό, να μην μυρίζουν άρωμα ή καπνό που θα μπορούσε να ξυπνήσει τη γυναίκα του. 

Οι κατηγορούμενοι, προέρχονται από διάφορα κοινωνικά στρώματα, είναι παντρεμένοι, οικογενειάρχες, διαζευγμένοι ή ελεύθεροι, όπως αποκάλυψε ο φάκελος «κακοποίησης» με υποφάκελο για κάθε άνδρα που ερχόταν να βιάσει τη σύζυγό του, και κρατούσε σε αρχείο ο Ντομινίκ Πελικό. 

Άλλοι με κοστούμια κι άλλοι με σκουλαρίκια και τατουάζ. Ανάμεσά τους υπήρχε δημοσιογράφος, διευθυντικό στέλεχος επιχείρησης, πυροσβέστης κα. Είχαν και ψευδώνυμα: «Chris ο πυροσβέστης», ο «Quentin», ο «Gaston» και ο «David ο Μαύρος».

Ο Jérémie Bosse Platière έκανε λόγο για 20.000 βίντεο και φωτογραφίες από τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό, υλικό που κατά τη δική του εκτίμηση κατέγραφε και ταξινομούσε ο 72χρονος σήμερα Ντομινίκ Πελικό, σε ένα διάστημα περίπου 9-10 ετών. 

Μάλιστα, όταν η Ζιζέλ Πελικό πληροφορήθηκε από το γυναικολόγο της ότι έπασχε από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, κάτι που για την ίδιαν ήταν εντελώς ανεξήγητο εφόσον δεν θυμόταν να έχει έρθει σε επαφή με κάποιον άλλον εκτός του συζύγου της, ο Ντομινίκ Πελικό δεν δίστασε να την κατηγορήσει για απιστία.

Και σαν μη  έφταναν όλα αυτά, ο Πελικό κρατούσε και γυμνά φωτομοντάζ της κόρης του, η οποία χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Καρολίν Νταριάν. Βρέθηκαν στον υπολογιστή του σε έναν φάκελο με τίτλο «Η κόρη μου γυμνή».

Η Νταριάν κατέρρευσε κλαίγοντας και συνοδευόταν από την αίθουσα του δικαστηρίου από τα δύο αδέλφια της και τον δικηγόρο της, Αντουάν Καμύ, αλλά επανεμφανίστηκε περίπου 20 λεπτά αργότερα.

Το 2022 η Darian έγραψε το βιβλίο «Et J’ai Cesse de T’appeler Papa» (Και σταμάτησα να σε αποκαλώ μπαμπά) για τις επιπτώσεις της ανακάλυψης των φερόμενων εγκλημάτων στην οικογένεια.

«Συμπεριφέρθηκε σαν διεστραμμένος Στίβεν Σπίλμπεργκ»

Μέσα στη δικαστική αίθουσα η Ζιζέλ αναγκάστηκε να ακούσει τον αστυνομικό επίτροπο Jérémie Bosse Platière, που πρώτος οδήγησε τον σύζυγό της στη δικαιοσύνη, να λέει ότι υπολόγισε πως ο Πελικό «διέπραξε τουλάχιστον 200 πράξεις βιασμού εναντίον της γυναίκας του, προτού αρχίσουν να επισκέπτονται οι άγνωστοι το σπίτι τους στο Μαζάν, περίπου 20 μίλια από την Αβινιόν».

Μετά τις αποτρόπαιες πράξεις εναντίον της συζύγου του, άρχισε στη συνέχεια να επικοινωνεί με άλλους άνδρες, βιντεοσκοπώντας τους ενώ τη βίαζαν.

«Στον πελάτη μου είπαν: “Κάνε αυτό, κάνε εκείνο, κούνησε αυτό το πόδι εδώ, το χέρι εκεί”», είπε ο γάλλος δικηγόρος, Τζαλίλ Αμρ, ο οποίος εκπροσωπεί έναν από τους φερόμενους ως βιαστές, σύμφωνα με την Dailymail.

«Ήταν σαν να σκηνοθετούσε μια ταινία», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτός (ο Πελικό) συμπεριφέρθηκε σαν διεστραμμένος Στίβεν Σπίλμπεργκ ή θα μπορούσατε να πείτε σαν σκηνοθέτης μιας σκηνής από τον Τζέιμς Μποντ. Θα το δούμε όταν τα βίντεο ξαναπαιχτούν στο δικαστήριο», συμπλήρωσε ο δικηγόρος, υπερασπιζόμενος τον Redouane Azougagh, έναν άνεργο άνδρα, μαροκινής καταγωγής, 40 ετών και πατέρα τριών παιδιών.

Ο Azougagh είναι ένας από τους 50 άντρες που δικάζονται στην Αβινιόν για τον βιασμό της Ζιζέλ Πελικό, της οποίας ο σύζυγος τη νάρκωνε στα βραδινά γεύματα με υπνωτικά χάπια και στη συνέχεια καλούσε στο σπίτι τους αγνώστους που γνώριζε σε chatroom στο διαδίκτυο για να τη βιάσουν.

Αν και ο Azougagh παραδέχεται ότι έκανε σεξ με την -71χρονη πλέον- ναρκωμένη Ζιζέλ δύο φορές την άνοιξη του 2019, αρνείται τον βιασμό, ισχυριζόμενος ότι υπέθεσε ότι συμμετείχε σε ένα kinky παιχνίδι στο οποίο εκείνη είχε προηγουμέως συναινέσει.

Μια ανασκόπηση στο ιστορικό του Πελικό στο Skype αποκάλυψε «μία συνομιλία στην οποία είπε ότι έδινε στη γυναίκα του χάπια Temesta [φάρμακα για το άγχος], ώστε να είναι αναίσθητη και να την κακομεταχειριστεί».

Ο Platière είπε ότι υπήρχαν εκατοντάδες φωτογραφίες και πορνογραφικά βίντεο που έδειχναν τη «Ζιζέλ Πελικό να κοιμάται, παρουσία άλλων ατόμων που συμμετείχαν σε πράξεις σεξουαλικής φύσης».

«Ψάχνω για έναν διεστραμμένο συνεργό για να κακομεταχειριστεί τη γυναίκα μου που κοιμάται», είπε ο επίτροπος αναφέροντας ένα μήνυμα του Πελικό προς έναν υποψήφιο βιαστή.

«Παίρνει μόνη της τα υπνωτικά χάπια της κάθε μέρα και εγώ το εκμεταλλεύομαι, χωρίς κανέναν κίνδυνο να σε δει», ανέφερε το μήνυμα.

Πώς ήρθε στο φως η υπόθεση που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ

Ο επίτροπος Platière αποκάλυψε πως η έρευνα για τη χειρότερη περίπτωση βιασμού που έχει γίνει ποτέ στη Γαλλία ξεκίνησε ως μια κλασική έρευνα για την ηδονοβλεψία.

Ο Ντομινίκ Πελικό, συνελήφθη το 2020 για προσπάθεια να βιντεοσκοπήσει κάτω από τις φούστες γυναικών σε ένα σούπερ μάρκετ.

Η ανακάλυψη σε μια κάρτα SD «μιας φωτογραφίας του γυμνού θύματος με μια ζώνη καλτσοδέτας σε στάση που φαίνεται αναίσθητη» άλλαξε άρδην την υπόθεση. 

Όταν η Αστυνομία ερεύνησε το σαλέ των Πελικό στο χωριό της Προβηγκίας Μαζάν, βρήκε περίπου 20.000 βίντεο και φωτογραφίες της συζύγου που βιάστηκε από 72 άνδρες.

Ο Pelicot, ο οποίος συχνά σκηνοθέτησε τους βιασμούς, έδινε τίτλους στις ταινίες του με ετικέτες όπως «Her Rapists», «Abuse» και «My Slut».

Σημείωνε επίσης τα ονόματα των δραστών και τις λεπτομέρειες των πράξεων που διέπραξαν, επιτρέποντας στην Αστυνομία να εντοπίσει 50 από αυτούς. Ωστόσο, άλλοι 22 παραμένουν άγνωστοι και δεν θα οδηγηθούν ποτέ στη δικαιοσύνη, καθώς η υπόθεση έχει πλέον κλείσει.

Ο δικαστής Roger Arata ρώτησε τον αρχηγό της Αστυνομίας Platière πώς εμφανιζόταν η Πελικό στα βίντεο.

Ο επίτροπος απάντησε: «Το θύμα δεν φαίνεται να έχει τις αισθήσεις του σε κανένα βίντεο».

«Μπορούσε να πει κάποια λέξη σε κάποιο από αυτά τα βίντεο;» ρώτησε ο δικαστής;

Ο αστυνομικός απάντησε: «Όχι. Μερικές φορές ροχάλιζε ξεκάθαρα».

Ο Ντομινίκ Πελικό έχει παραδεχθεί την ενοχή του με ένα ξερό «ναι» για την κατ’ εξακολούθησιν κακοποίηση της συζύγου του, επιμένει όμως στη συνενοχή των άλλων 50 κατηγορουμένων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version