Site icon NewsIT

Γαλλία: Και γυμνές φωτογραφίες της κόρης του είχε ο Dominique Pelicot, που νάρκωνε τη σύζυγό του για να την βιάζουν

04.09.2024 | 11:39
Γαλλία: Και γυμνές φωτογραφίες της κόρης του είχε ο Dominique Pelicot, που νάρκωνε τη σύζυγό του για να την βιάζουν

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τη δίκη για την πρωτοφανή υπόθεση κακοποίησης και βιασμού που έχει παγώσει τη Γαλλία, όπου ένας άνδρας Dominique Pelicot νάρκωνε τη σύζυγό του, Gisele Pelicot, επί μία δεκαετία, και καλούσε άγνωστους άνδρες να την βιάζουν.

Η δίκη στη νότια πόλη της Αβινιόν, στη Γαλλία που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, περιλαμβάνει κατηγορίες για βιασμό εναντίον του και άλλων 50 ανδρών που φέρεται να στρατολόγησε μέσω Διαδικτύου για να κακοποιούν τη σύζυγό του.

Οι δικηγόροι της λένε ότι ήταν τόσο βαριά ναρκωμένη που δεν αντιλαμβανόταν την κακοποίηση και τους βιασμούς που υπέστη όλα αυτά τα χρόνια.

Η Gisele Pelicot, παρευρίσκεται στη δίκη στη Γαλλία που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο και ζήτησε να είναι ανοιχτή στο κοινό, όπως και η κόρη τους και οι δύο γιοι τους.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας την Τρίτη, το δικαστήριο της Αβινιόν άκουσε πώς γυμνές φωτογραφίες της κόρης του Pelicot – που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Caroline Darian, βρέθηκαν στον υπολογιστή του σε έναν φάκελο με τίτλο «Η κόρη μου γυμνή».

Η γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα και βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου με τα δύο αδέρφια της και τον δικηγόρο της, αλλά επέστρεψε 20 λεπτά αργότερα.

Στις φωτογραφίες φαινόταν να έχει ντυθεί με κάποια από τα ρούχα της μητέρας της, αλλά ήταν εν μέρει γυμνή.

Το 2022 η κοπέλα έγραψε το βιβλίο «Et J’ai Cesse de T’appeler Papa» (Και σταμάτησα να σε φωνάζω μπαμπά) σχετικά με την επίδραση της ανακάλυψης της σοκαριστικής υπόθεσης στην οικογένεια. 

Ο διαβολικός σύζυγος φέρεται να στρατολόγησε τουλάχιστον 50 άνδρες σε ένα chat room με την κωδική ονομασία «χωρίς εκείνη να το ξέρει», σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία.

Frenchman and 50 co-accused go on trial for rape of drugged wife | ABS-CBN News

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντουάν Καμί, δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ημέρας:

«Ακόμη και αν δεν ανακαλύπτουν κάτι καινούργιο, καθώς γνωρίζουν την υπόθεση, ήταν ιδιαίτερα εξαντλητική σήμερα το πρωί».

Ο 71χρονος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020 επειδή βιντεοσκοπούσε κάτω από τις φούστες γυναικών σε σούπερ μάρκετ. Ένα αρχείο σε υπολογιστή με την ένδειξη «καταχρήσεις» που κατασχέθηκε από το σπίτι του περιείχε περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες και βίντεο από τις επιθέσεις, σύμφωνα με τη Le Monde. Τα εγκλήματα φέρεται να ξεκίνησαν το 2011.

Τι απαγόρευε στους βιαστές της γυναίκας του

Ο Pelicot λέγεται ότι καθάριζε το σώμα της συζύγου του μετά τις επιθέσεις και έθετε αυστηρούς περιορισμούς στους άνδρες επίδοξους βιαστές ώστε εκείνη να μην ξυπνήσει κατά την διάρκεια της κακοποίησής της: να μην φορούν αρώματα, να μην μυρίζουν τσιγάρο και να έχουν κάνει μπάνιο με ζεστό νερό. 

Στους άλλους 50 κατηγορούμενους περιλαμβάνονται ένας πυροσβέστης, ένας δημοσιογράφος και ένας δεσμοφύλακας. Ο καθένας από αυτούς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, εάν κριθούν ένοχοι.

Οι άνδρες ήταν όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών στρωμάτων, ανέφεραν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι ορισμένοι παραδέχθηκαν την ενοχή τους, ενώ άλλοι είπαν ότι πίστευαν ότι η σύζυγος προσποιήθηκε ότι κοιμόταν.

Η δίκη, η οποία θα περιλαμβάνει βίντεο από τους βιασμούς, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ο δικηγόρος Στεφάν Μπαμπονό δήλωσε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι θέλει να δείξει «ότι η ντροπή πρέπει να αλλάξει πλευρά».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version