Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Γαλλία: Κανένα σχέδιο για δελτίο ή περιορισμούς στα καύσιμα παρά τις απεργίες στα διυλιστήρια

Γαλλία: Κανένα σχέδιο για δελτίο ή περιορισμούς στα καύσιμα παρά τις απεργίες στα διυλιστήρια
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο από την κυβέρνηση της Γαλλίας για επιβολή δελτίου στους οδηγούς ή περιορισμούς στα καύσιμα, παρά το γεγονός ότι συνεχίζονται οι απεργίες σε διυλιστήρια της χώρας και προκαλούν προβλήματα εφοδιασμού.

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο ο υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας, Κριστόφ Μπεσί, στο ραδιόφωνο franceinfo όταν ερωτήθηκε για το αν η κυβέρνηση θα επιβάλει κάποια μέτρα σε εθνικό επίπεδο, εκτός από τους περιορισμούς σε κάποιες περιοχές αναφορικά με τον εφοδιασμό και την πληρότητα των καυσίμων.

«Καλούμε για την ηρεμία των ανθρώπων αλλά και για την υπευθυνότητά τους», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι ο ίδιος πιστεύει πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί εντός των επόμενων ημερών.

Την ίδια ώρα, οι απεργίες συνεχίζονται για 11η ημέρα στις εγκαταστάσεις της TotalEnergies, με αποτέλεσμα να μην ανεφοδιάζονται κανονικά 1 στους 5 σταθμούς καυσίμων στη Γαλλία. Είναι πιθανό ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν και στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου από την κυβέρνηση μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μία απεργία από τα μέλη του συνδικάτου εργαζομένων CGT της TotalEnergies, κυρίως για την ικανοποίηση μισθολογικών αιτημάτων, προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία δύο διυλιστηρίων, αλλά και δύο αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, ενώ δύο διυλιστήρια της Exxon Mobil αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠ Ε- ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις