Παρασκευή, 6 Σεπτ.
34oC Αθήνα

Γαλλία – Κατέθεσε η κόρη της Ζιζέλ Πελικό: «Ο πατέρας μου με νάρκωσε και με φωτογράφισε γυμνή χωρίς να το ξέρω»

(AP Photo/Lewis Joly)
Τα παιδιά της Ζιζέλ Πελικό - Πηγή φωτογραφίας AP Photo/Lewis Joly

Με την κατάθεση της κόρης της Ζιζέλ Πελικό συνεχίστηκε στη Γαλλία η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση των πολλαπλών βιασμών της 72χρονης ενώ ήταν ναρκωμένη από τον σύζυγό της Ντομινίκ Πελικό.

Η Caroline Darian μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου στη Γαλλία, αφηγήθηκε την τραγική ημέρα που η ζωή της «κυρολεκτικά γύρισε ανάποδα», αφού έμαθε για τους αλληπάλληλους βιασμούς της μητέρας της για εννέα χρόνια από τον πατέρα της αλλά και από αγνώστους. 

Η κόρη και του θύματος και του θύτη θυμάται και περιγράφει εκείνη την ημέρα της 2ας Νοεμβρίου 2020, όταν η μητέρα της ανακάλυψε ότι είχε ναρκωθεί και βιαστεί από τον σύζυγό της.

«Για μένα, υπάρχει το πριν τις 2 Νοεμβρίου 2020 και το μετά, η ζωή μου κυριολεκτικά γύρισε ανάποδα», υποστήριξε η 40χρονη.

Η κόρη της Ζιζέλ Πελικό περιγράφει τη μέρα που της τηλεφώνησε η μητέρα της, ταραγμένη.

Νόμιζε ότι είχε συμβεί κάτι στον πατέρα της επειδή είχε αναπνευστικά προβλήματα. 

Η αποκάλυψη ήταν εντελώς διαφορετική.

Η μητέρα της τής είπε ότι είχε περάσει μία ολόκληρη μέρα στο αστυνομικό τμήμα του Carpentras.

«Ο πατέρας σου με νάρκωνε για να με βιάζουν άγνωστοι. Μπόρεσα να δω φωτογραφίες, ήθελαν να μου δείξουν βίντεο, αλλά δεν άντεξα, ήταν πέρα από τις δυνάμεις μου».

Ακούγοντας αυτά τα λόγια, η Caroline Darian θυμάται ότι αισθάνεται ζάλη. «Ευτυχώς, ο σύζυγός μου είναι εδώ… Ο 6χρονος γιος μου είναι επίσης εδώ. Τον κρατάμε μακριά για να μην ακούσει τις κραυγές μου».

Και συνεχίζει: «Η μητέρα μου είναι μόνη της σε αυτό το σπίτι, όπου την έχουν κακοποιήσει… τόσοι άγνωστοι;».

«Ανακάλυψα ότι ο πατέρας μου με φωτογράφισε γυμνή χωρίς να το ξέρω»

Στη συνέχεια η Caroline Darian είπε ότι είναι «βαθιά πεπεισμένη» ότι και η ίδια είχε ναρκωθεί.

Αφηγείται τη στιγμή που ένας αστυνομικός την κάλεσε και της είπε ότι στο αρχείο του πατέρα της της βρέθηκαν «δύο φωτογραφίες» της.

Στις φωτογραφίες που της έδειξαν, υπήρχε «μια γυναίκα που φαινόταν να κοιμάται, ξαπλωμένη στο πλάι με το φως αναμμένο. Φαίνονται οι γλουτοί της», περιγράφει.

Στη δεύτερη φωτογραφία, η γυναίκα είναι στην ίδια θέση, φορώντας το ίδιο εσώρουχο με το ίδιο φόντο. Η Caroline Darian λέει ότι δεν αναγνωρίζει τον εαυτό της, αλλά ο αστυνομικός επισημαίνει ένα καφέ σημάδι στο μάγουλό της, ακριβώς όπως το δικό της.

«Εκεί ανακάλυψα ότι είμαι εγώ και κατάλαβα ότι ο άνθρωπος που ήταν ο πατέρας μου, στον οποίο είχα απόλυτη εμπιστοσύνη, τον οποίο θεωρούσα ακέραιο, που σεβόταν την κόρη του, που ήταν περήφανος γι’ αυτήν, που πάντα την ενθάρρυνε, ανακάλυψα ότι στην πραγματικότητα ο πατέρας μου με είχε φωτογραφίσει χωρίς να το ξέρω, γυμνή».

Η γυναίκα υποστήριξε ότι σε αυτές τις φωτογραφίες δεν κοιμόταν, ήταν ναρκωμένη. 

«Πώς ξαναγεννιέσαι από τις στάχτες σου, όταν ο πατέρας σου είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους σεξουαλικούς εγκληματίες των τελευταίων ετών; Πώς το κάνεις όταν δεν έχεις αποδείξεις;» συνεχίζει, στέλνοντας μήνυμα στα δικαστήρια για τη μάστιγα της «χημικής υποταγής».

Ο Ντομινίκ Πελικό παρακολουθούσε με δάκρυα στα μάτια την κατάθεση της μεγαλύτερης κόρης του, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BFMTV την 5η μέρα της δίκης που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία. 

Χθες (05.09.2024) κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της πρώην συζύγου του Ζιζέλ Πελικό, έσκυψε το κεφάλι. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις