Δευτέρα, 2 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Γαλλία: Νάρκωνε τη σύζυγό του και τη βίαζε μαζί με δεκάδες άντρες επί μία 10ετία

Γαλλία: Νάρκωνε τη σύζυγό του και τη βίαζε μαζί με δεκάδες άντρες επί μία 10ετία
Φωτογραφία: Reuters

Τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής της ξαναζεί μια γυναίκα, θύμα βιασμού από τη Γαλλία, η οποία βλέπει τον σύζυγό της στο εδώλιο με την κατηγορία ότι την νάρκωνε και έβαζε δεκάδες αγνώστους να την κακοποιούν σεξουαλικά.

Η υπόθεση της γυναίκας που έπεσε θύμα βιασμού τουλάχιστον από 72 άνδρες ενώ ήταν αναίσθητη, συγκλονίζει τη Γαλλία και αναβιώνει τώρα στις δικαστικές αίθουσες.  

Το θύμα, η 72χρονη Ζιζέλ Π., παρακολούθησε την πρώτη ημέρα της δίκης μαζί με τα τρία παιδιά της.

Κατηγορούμενος στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα (02.09.2024) στην Αβινιόν, ο ίδιος της ο σύζυγος, ο 71χρονος Ντομινίκ Π.

Κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε ένα αρρωστημένο κύκλωμα βιασμών, χρησιμοποιώντας ένα διαδικτυακό φόρουμ μέσω του οποίου προσκαλούσε δεκάδες άντρες στο σπίτι του στο Mazan, κοντά στην Αβινιόν, πριν τους βιντεοσκοπήσει να επιτίθενται σεξουαλικά στη σύζυγό του, γράφει η daily mail. 

Πάνω από 92 βιασμοί

Η αστυνομία μέτρησε συνολικά 92 βιασμούς που διαπράχθηκαν από 72 άνδρες, 51 από τους οποίους ταυτοποιήθηκαν και δικάζονται μαζί με τον κύριο ύποπτο, έναν πρώην υπάλληλο της γαλλικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας EDF.

Ο προεδρεύων δικαστής Ροζέ Αράτα, ανακοίνωσε ότι όλες οι ακροάσεις θα είναι δημόσιες, ικανοποιώντας την επιθυμία της Ζιζέλ για «πλήρη δημοσιότητα μέχρι το τέλος» της δικαστικής υπόθεσης, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Στεφάν Μπαμπονό.

Η Ζιζέλ θα μπορούσε να είχε επιλέξει μια δίκη κεκλεισμένων των θυρών, δεδομένης της φύσης των εγκλημάτων του συζύγου της, αλλά «αυτό θα ήθελαν οι επιτιθέμενοι», δήλωσε ένας άλλος δικηγόρος ονόματι Αντουάν Καμύ.

Παρόλα αυτά, η δίκη θα είναι «μια φρικτή δοκιμασία» για τη Ζιζέλ.

«Για πρώτη φορά θα πρέπει να ζήσει τους βιασμούς που υπέστη επί 10 χρόνια», δήλωσε ο Camus, προσθέτοντας ότι η πελάτισσά του δεν θυμάται “τίποτα” από την κακοποίηση, την οποία ανακάλυψε μόλις το 2020.

Η αστυνομία άρχισε να ερευνά τον κατηγορούμενο Dominique P. τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν τον έπιασε ένας φύλακας ασφαλείας να τραβάει κρυφά βίντεο κάτω από τις φούστες τριών γυναικών σε ένα εμπορικό κέντρο.

Η αστυνομία δήλωσε ότι βρήκε στον υπολογιστή του εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο με τη σύζυγό του, εμφανώς αναίσθητη και κυρίως σε εμβρυακή στάση.

Οι εικόνες φέρονται να δείχνουν δεκάδες βιασμούς στο σπίτι του ζευγαριού στο Mazan, ένα χωριό 6.000 κατοίκων περίπου 20 μίλια από την Αβινιόν στην Προβηγκία.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης συνομιλίες σε έναν ιστότοπο με την ονομασία coco.fr, που έκτοτε έκλεισε η αστυνομία, στις οποίες στρατολογούσε αγνώστους για να έρθουν στο σπίτι τους και να συνευρεθούν με τη σύζυγό του.

Της έδινε ισχυρά ηρεμιστικά

Ο Dominique P. παραδέχτηκε στους ερευνητές ότι έδινε στη σύζυγό του ισχυρά ηρεμιστικά, ιδίως το Temesta, ένα φάρμακο που μειώνει το άγχος.

Η κακοποίηση ξεκίνησε το 2011, όταν το ζευγάρι ζούσε κοντά στο Παρίσι, και συνεχίστηκε αφού μετακόμισαν στο Μαζάν δύο χρόνια αργότερα.

Ο σύζυγος συμμετείχε στους βιασμούς, τους βιντεοσκοπούσε και ενθάρρυνε τους άλλους άνδρες χρησιμοποιώντας εξευτελιστικές εκφράσεις, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Στους κατηγορούμενους βιαστές περιλαμβάνονταν ένας οδηγός ανυψωτικού μηχανήματος, ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής, ένας CEO εταιρείας και ένας δημοσιογράφος.

Κάποιοι ήταν ελέυθεροι, άλλοι παντρεμένοι ή διαζευγμένοι και κάποιοι οικογενειάρχες. Οι περισσότεροι συμμετείχαν μόνο μία φορά, αλλά ορισμένοι συμμετείχαν έως και έξι φορές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις