Κόσμος

Γαλλία: Νέα τραγωδία με μετανάστες – Δέκα νεκροί ανάμεσά τους και ένα παιδί

Με την ζωή τους πλήρωσαν μετανάστες την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Δέκα μετανάστες από τις Κομόρες, ανάμεσά τους ένα 7χρονο παιδί, πνίγηκαν χθες Πέμπτη το απόγευμα όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε κοντά στις βορειοανατολικές ακτές του γαλλικού νησιού Μαγιότ στον Ινδικό Ωκεανό, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές.

Συνολικά 24 άνθρωποι είχαν ξεκινήσει με ένα αλιευτικό πλοίο από το νησί Ανζουάνη των Κομόρων, που απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα από τη Μαγιότ, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες των διασωθέντων.

Η Μαγιότ, μια γαλλική υπερπόντια κτήση μεταξύ της Μαδαγασκάρης και των ακτών της Μοζαμβίκης, αποτελεί τον προορισμό που προτιμούν οι μετανάστες από τα νησιά Κομόρες αλλά και από την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών στην Αφρική.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1