Site icon NewsIT

Γαλλία – Ντομινίκ Πελικό: «Ποτέ δεν σε βίασα» είπε στην κόρη του στη δίκη – «Λες ψέματα» του φώναξε

17.09.2024 | 16:54
REUTERS/Manon Cruz

Ο Ντομινίκ Πελικό παραδέχθηκε σήμερα Τρίτη (17.09.2024) ενώπιον του δικαστηρίου της Αβινιόν στη Γαλλία ότι είναι «βιαστής» και δήλωσε ότι η σύζυγός του «δεν άξιζε» αυτά που υπέστη επί μία δεκαετία.

«Είμαι βιαστής όπως και αυτοί που βρίσκονται στην αίθουσα αυτή. Γνωρίζουν τα πάντα, δεν μπορούν να ισχυριστούν το αντίθετο», δήλωσε ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό που κατηγορείται ότι επί σειρά ετών νάρκωνε την σύζυγό του, τη Ζιζέλ, την βίαζε και την παρέδιδε και σε δεκάδες άνδρες που έβρισκε στο διαδίκτυο για να την βιάσουν μέσα στυο σπίτι τους στη Γαλλία.

Ο κατηγορούμενος αναφερόταν στους 50 συγκατηγορούμενούς του που δικάζονται μαζί του.

Επειτα από μία εβδομάδα απουσίας για λόγους υγείας, ο Ντομινίκ Πελικό επέστρεψε στο δικαστήριο με γκρίζο κοστούμι, στηριζόμενος σε μπαστούνι και κάθισε στο εδώλιο. 

Μετά τη μεσημεριανή διακοπή της δίκης συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία, με την δικηγόρο του Πελικό Béatrice Zavarro, να ανακρίνει τον πελάτη της. Τον ρώτησε για την παιδική του ηλικία και αν είχε κάνει «ανάρμοστες χειρονομίες» προς τα εγγόνια του. «Ποτέ», επέμεινε.

Εκμεταλλεύτηκε την παρουσία της Caroline Darian, της κόρης των Πελικό, για να τον ρωτήσει αν είχε «ναρκώσει ή βιάσει» την κόρη του, η οποία τον έχει κατηγορήσει η οποία είπε ότι ο πατέρας της την νάρκωσε και τη φωτογράφισε κρυφά γυμνή.

«Caroline», είπε στην κόρη του. Ποτέ δεν σε νάρκωσα ή σε βίασα. Δεν είναι δυνατόν να το πω αυτό. Ποτέ δεν το έκανα αυτό».

«Λες ψέματα»

Σε εκείνο το σημείο η ατμόσφαιρα έγινε κάπως τεταμένη καθώς ο δικηγόρος της Caroline Darian, Antoine Camus, ανέκρινε τον Ντομινίκ Πελικό σχετικά με δύο φωτογραφίες της όπου φαίνεται κοιμισμένη και με το εσώρουχό της, οι οποίες είχαν βρεθεί στον υπολογιστή του.

«Δεν ήμουν εγώ αυτός που τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες», επανέλαβε αρκετές φορές ο κατηγορούμενος. Ο Πελικό παραδέχτηκε μόνο ότι έφτιαξε ένα φωτομοντάζ της συζύγου και της κόρης του.

Η Caroline Darian έφυγε από την αίθουσα εκνευρισμένη. Για τον δικηγόρο της, η απάντηση αυτή ήταν ακόμη πιο «ανησυχητική».

«Το ξέρω, αλλά ποτέ δεν άγγιξα την κόρη μου», επανέλαβε ο κατηγορούμενος, αντικρούοντας τις κατηγορίες για αιμομιξία σε βάρος των παιδιών ή των εγγονιών του. «Ποτέ δεν την κοίταξα με αυτόν τον τρόπο. Ποτέ δεν ένιωσα έτσι. Είναι κοσμήματα, δεν τα αγγίζεις».

«Παραδέχεστε ότι εσείς ήσασταν αυτός που τράβηξε τη φωτογραφία της κόρης σας; ξαναρώτησε ο δικηγόρος και ο Ντομινίκ Πελικό το αρνήθηκε. 

«Λες ψέματα», του είπε η κόρη του, κοιτάζοντάς τον κατάματα και φωνάζοντας. 

«Είμαι βιαστής, όπως και όλοι αυτοί που βρίσκονται στην αίθουσα αυτή»

«Είμαι βιαστής όπως και αυτοί που βρίσκονται στην αίθουσα αυτή. Γνωρίζουν τα πάντα, δεν μπορούν να ισχυριστούν το αντίθετο», ομολόγησε νωρίτερα ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν. Ο κατηγορούμενος αναφερόταν στους 50 συγκατηγορούμενούς του που δικάζονται μαζί του.

«Είμαι ένοχος… Μετανιώνω για ό,τι έκανα. Ζητάω την συγχώρεσή σας, αν και είναι ασυγχώρητο».

Ο Ντομινίκ Πελικό κατέθεσε, ξεσπώντας σε κλάματα κάθε τόσο, ότι είχε δύσκολη παιδική ηλικία και ότι και ο ίδιος υπήρξε θύμα βιασμού.

Η σύζυγός μου «δεν το άξιζε αυτό», πρόσθεσε. «Ημουν πολύ ευτυχισμένος μαζί της. Ηταν το αντίθετο της μητέρας μου, επαναστατική. Ημουν ευτυχισμένος, είχα τρία παιδιά, εγγόνια, ποτέ δεν τα άγγιξα».

«Λυπάμαι για ό,τι έκανα, ζητώ συγγνώμη» ανέφερε στη συνέχεια. 

Ο Ντομινίκ Πελικό έκανε αναδρομή, κλαίγοντας, σε δύο περιστατικά σεξουαλικής βίας που λέει ότι ο ίδιος έζησε. Κατ’ αρχάς, έναν βιασμό από νοσοκόμο όταν ήταν 9 ετών. Στην συνέχεια, δεύτερο τραυματικό περιστατικό όταν ήταν μαθητευόμενος σε εργοτάξιο, σε ηλικία 14 ετών, και εξαναγκάσθηκε σε σεξουαλικές σχέσεις με μία γυναίκα.

«Με κατηγορούν για πολλά πρόγραμμα. Δεν γεννιέσαι διεστραμμένος, γίνεσαι. Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, δεν θεώρησα ποτέ την γυναίκα μου αντικείμενο». 

Η πρώην σύζυγός του και θύμα του επί σειρά ετών, Ζιζέλ, που βρισκόταν στο ακροατήριο δήλωσε σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης: «Είναι δύσκολο να ακούω από το στόμα του κ. Πελικό αυτά που μόλις είπε. Για 50 χρόνια, έζησα με έναν άνδρα… Δεν φαντάστηκα ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε αυτές τις πράξεις βιασμού».

«Ζιζέλ! Ζιζέλ!»

Η Ζιζέλ Πελικό καταχειροκροτήθηκε νωρίτερα κατά την έξοδό της σήμερα από τη δικαστική αίθουσα, μετά τη μεσημεριανή διακοπή της δίκης, με πολλούς από τους παριστάμενους να της δίνουν συγχαρητήρια και να της εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους.

REUTERS/Abdul Saboor

«Ζιζέλ! Ζιζέλ!», «Μπράβο, κυρία!» και «Για να αλλάξει πλευρά η ντροπή» φώναζαν ρυθμικά πολλοί συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστήριο της Αβινιόν, αφού παρακολούθησαν τη σημερινή διαδικασία από μια διπλανή αίθουσα.

Η Πελικό, χαμογελαστή, ευχαρίστησε τον κόσμο αλλά δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση στους πολλούς δημοσιογράφους που την περίμεναν.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να της εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και να καταγγείλουν την «κουλτούρα του βιασμού».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version