Κόσμος

Γαλλία: Ο Εμάνουελ Μακρόν θα συναντηθεί με τους υποψήφιους των γερμανικών εκλογών

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα δεχτεί την επόμενη εβδομάδα τους υποψήφιους των γερμανικών εκλογών Όλαφ Σολτς και Άρμιν Λάσετ, ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Ο Σολτς, ο νυν αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος για να διαδεχθεί στην καγκελαρία την Άγγελα Μέρκελ θα βρίσκεται το Παρίσι την Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου. Ο Άρμιν Λάσετ, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), θα συναντηθεί με τον Μακρόν δύο ημέρες αργότερα, στις 8 του μηνός.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το SPD διευρύνει το προβάδισμά του επί των Χριστιανοδημοκρατών, αυξάνοντας τις πιθανότητες σχηματισμού ενός κεντροαριστερού κυβερνητικού συνασπισμού μετά τις βουλευτικές εκλογές στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η Μέρκελ αποχωρεί από την καγκελαρία μετά από 16 χρόνια, έχοντας πολύ υψηλή δημοτικότητα. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, ο σχηματισμός της επόμενης κυβέρνησης μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά περίπλοκο έργο, καθώς είναι πιθανές πολλές και διαφορετικές συνεργασίες κομμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο παραλήρημα από τη στενή συνεργάτη του Τραμπ, Πόλα Γουάιτ: «Οι χριστιανοί πρέπει να επισκέπτονται το Ισραήλ για να γίνουν δεκτοί στον παράδεισο»
Επεισοδιακή συνάντηση της Πόλα Γουάιτ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Παρά τις καταγεγραμμένες διώξεις των Χριστιανών στα παλαιστινιακά εδάφη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορεί Κατάρ και Ιράν για fake news
Η Πόλα Γουάιτ με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου 7