Site icon NewsIT

Γαλλία: Ο Ντομινίκ Πελικό δηλώνει ξανά άρρωστος και δεν καταθέτει – Θυμίζει τον Δρ. Τζέκιλ και κ. Χάιντ, είπαν ψυχολόγοι στη δίκη

10.09.2024 | 11:33
REUTERS/Manon Cruz

Ούτε και σήμερα (10.09.2024) θα καταθέσει ο Ντομινίκ Πελικό για τους βιασμούς της πρώην συζύγου του Ζιζέλ Πελικό για την πολύκροτη υπόθεση που έχει ονομαστεί στη Γαλλία «Βιασμοί της Μαζάν». Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο κύριος κατηγορούμενος δεν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο επικαλούμενους ιατρικούς λόγους.

Ο πρόεδρος ζήτησε επείγουσα ιατρική φροντίδα για τον Ντομινίκ Πελικό και το δικαστήριο θα ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του βασικού κατηγορούμενου και ενορχηστρωτή των πολλαπλών βιασμών της Ζιζέλ Πελικό στη Γαλλία.

Η δίκη του 71χρονου Ντομινίκ Πελικό και των 50 συγκατηγορουμένων του για τους βιασμούς της 72χρονης συζύγου του, Ζιζέλ Πελικό συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν.

Αν και χθες (Τρίτη 09.09.2024) ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει ο ιθύνων νους και «ενορχηστρωτής» των πολλαπλών βιασμών, Ντομινίκ Πελικό, πριν την έναρξη της δίκης η συνήγορος του βασικού κατηγορούμενου, δήλωσε πως ο πελάτης της είναι άρρωστος και χρειάζεται να μεταβεί σε νοσοκομείο για θεραπεία.

Ειδικότερα, η συνήγορος του Πελικό εξήγησε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος υποφέρει από εντερικούς πόνους και ουρολοίμωξη.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου χορήγησε την σχετική άδεια στον κατηγορούμενο, ο οποίος αποχώρησε από την αίθουσα. «Θέλει να είναι παρών αύριο γιατί είναι μία σημαντική μέρα», δήλωσε η Μπεατρίς Ζαβαρό, συνήγορος του Ντομινίκ Πελικό και επιβεβαίωσε πως ο πελάτης της θα καταθέσει την Τρίτη. 

Ωστόσο φαίνεται ότι η υγεία του δεν επέτρεψε ούτε και σήμερα να παραστεί στο δικαστήριο.

Εάν η κατάσταση της υγείας του βασικού κατηγορουμένου δεν βελτιωθεί, η δίκη θα μπορούσε να ανασταλεί για μία ή περισσότερες ημέρες, σημειώνουν τα γαλλικά Μέσα.

Τι κατέθεσαν ειδικοί ψυχολόγοι για τον Ντομινίκ Πελικό

Η δίκη, που ξεκίνησε την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024 και αναμένεται να έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών, δηλαδή μέχρι και τον Δεκέμβριο, συνεχίστηκε χθες με τις καταθέσεις των δύο γιων του ζεύγους Πελικό, του Νταβίντ και του Φλοριάν.

Επίσης, ακολούθησαν οι καταθέσεις τριών ειδικών, ψυχολόγων και ψυχιάτρων, με στόχο να αποκρυπτογραφήσουν το ψυχολογικό προφίλ του «άνδρα με τα δύο πρόσωπα», όπως χαρακτηρίζουν τον ενορχηστρωτή των βιασμών της συζύγου του τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα σχετικά γαλλικά δημοσιεύματα, αν η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη δεν καταδείξει κάποια ψυχική ασθένεια, τα μέχρι σήμερα στοιχεία της πολύκροτης υπόθεσης έχουν δείξει πως ο Πελικό πάσχει από μια σειρά «σεξουαλικών αποκλίσεων», όπως ηδονοβλεψία, φετιχισμός, κυριαρχία και σεξουαλικός σαδισμός, εξαιτίας των οποίων θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Ο συνταξιούχος ηλεκτρολόγος που κατηγορείται ότι νάρκωνε για μία δεκαετία περίπου τη σύζυγό του, ώστε δεκάδες άγνωστοι να τη βιάσουν κι εκείνος να παρακολουθεί τις αποτρόπαιες πράξεις τους θεωρούσε τον εαυτό του «καλό σύζυγο», όπως ακούστηκε στη δίκη.

(AP Photo/Lewis Joly)

Πηγή φωτογραφίας: AP Photo/Lewis Joly

Αλλά ο Ντομινίκ Πελικό είχε επίσης διχασμένη προσωπικότητα, καθώς την ημέρα ήταν ένας «πολύ στοργικός και πολυαγαπημένος παππού» και τη νύχτα «ένας βιαστής», όπως σημείωσε ειδικός ψυχολόγος στην έκθεσή του που διαβάστηκε στο δικαστήριο στην Αβινιόν της Γαλλίας τη Δευτέρα (9/9).

Μάλιστα ο ψυχολόγος συνέκρινε τον 71χρονο Πελικό, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών για τον διακεκριμένο βιασμό της συζύγου του, Ζιζέλ, με τον Δόκτωρ Τζέκιλ και τον κύριο Χάιντ – τον γοτθικό χαρακτήρα τρόμου με διχασμένη προσωπικότητα.

Η ψυχολόγος Marianne Douteau, που εξέτασε τον Ντομινίκ Πελικό, κατέθεσε χθες το πρωί (09.09.2024) στο δικαστήριο ότι ο Πελικό έχει «διχασμένη προσωπικότητα», δεν έχει ενσυναίσθηση και κληρονόμησε την ιδιοσυγκρασία του πατέρα του, ο οποίος λέγεται ότι ήταν ένας βίαιος κακοποιητής. Αποκάλυψε επίσης ότι ο Πελικό υποστηρίζει ότι η αρρωστημένη κακοποίηση της συζύγου του Ζιζέλ Πελικό θα συνεχιζόταν αν δεν είχε συλληφθεί – αλλά πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος δεν έλεγε ψέματα ότι αγαπάει τη σύζυγό του.

Η ψυχολόγος ανέφερε ακόμα πως ο πελάτης παραπονιόταν ότι η υπόθεση κατέστρεψε τη ζωή του και ότι αυτός και η σύζυγός του θα μπορούσαν να συνεχίσουν έναν ευτυχισμένο γάμο αν δεν είχαν αποκαλυφθεί τα εγκλήματά του.

«Ισχυρίζεται ότι όλα θα μπορούσαν να είχαν συνεχιστεί όπως πριν συλληφθεί. Είπε: “Η Ζιζέλ δεν θα είχε μάθει τίποτα, θα συνεχίζαμε να είμαστε ευτυχισμένοι”».

Μία άλλη ψυχολόγος η Annabelle Montagne κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Πελικό της είχε πει ότι είχε φαντασιώσεις για swinging, κάτι που η γυναίκα του δεν ήθελε, και έπαιρνε ευχαρίστηση βλέποντας τη γυναίκα του να υποβάλλεται σε σεξουαλικές πράξεις που κανονικά αρνιόταν.

«Ο Πελικό είπε: “Η σύζυγός μου και εγώ είχαμε μια συζήτηση για το swinging, αλλά δεν συμφωνούσε και έτσι την νάρκωσα”» αφηγήθηκε η ψυχολόγος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version