Site icon NewsIT

Γαλλία: Ο Ντομινίκ Πελικό πάσχει από πέτρα στα νεφρά, λοίμωξη και πρόβλημα στον προστάτη

16.09.2024 | 17:37
Γαλλία: Ο Ντομινίκ Πελικό πάσχει από πέτρα στα νεφρά, λοίμωξη και πρόβλημα στον προστάτη

Ο κύριος κατηγορούμενος για τους βιασμούς της Ζιζέλ στη Γαλλία, Ντομινίκ Πελικό, πάσχει από «πέτρα στα νεφρά, λοίμωξη στα νεφρά και πρόβλημα προστάτη», είπε ο πρόεδρος του ποινικού δικαστηρίου, Ρότζερ Αράτα και δεν παρέστη ούτε και σήμερα Δευτέρα (16.09.2024) για να καταθέσει στην πολύκροτη υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ. 

Για δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα για λόγους υγείας, ο Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος κατηγορείται από την πρώην σύζυγό του Ζιζέλ ότι τη νάρκωνε επί μια δεκαετία μαζί και υπήρξε θύμα βιασμών από τον ίδιο αλλά και δεκάδες αγνώστους που στρατολογούσε στο διαδίκτυο δεν ήταν σε θέση να καταθέσει ούτε και σήμερα στο ποινικό δικαστήριο του Βοκλίζ – στην Αβινιόν της Γαλλίας.

«Θα αναστείλουμε για σήμερα και θα συνεχίσουμε αύριο το πρωί», δήλωσε ο πρόεδρος του ποινικού δικαστηρίου, Ρότζερ Αράτα, ο οποίος παρήγγειλε μια νέα ιατρική πραγματογνωμοσύνη από «ένα κολέγιο εμπειρογνωμόνων».

Ο κύριος κατηγορούμενος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία την Κυριακή και πάσχει από «πέτρα στα νεφρά, λοίμωξη στα νεφρά και πρόβλημα προστάτη», είπε ο Αράτα, σύμφωνα με την Le Monde. 

Η απόφαση για το αν θα αναβληθεί ή όχι αυτή η έκτακτη δίκη, η οποία άρχισε στις 2 Σεπτεμβρίου και στην οποία δικάζονται 51 κατηγορούμενοι για τον βιασμό της πρώην συζύγου του κ. Πελικό, θα ληφθεί μόνο μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, είπε ακόμα ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

«Σκάνδαλο»

Από αναβολή σε αναβολή πάει η δίκη του Πελικό και η δυσαρέσκεια της πλευράς της Ζιζέλ Πελικό είναι κάτι περισσότερο από έκδηλη. 

Οι συνήγοροι της Ζιζέλ χαρακτήρισαν την κατάσταση «ασυνήθιστη», σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να είναι ο κατηγορούμενος σε κατάσταση να καταθέσει.

«Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν πόσο ασυνήθιστη είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα το πρωί. Υπάρχουν άνθρωποι των οποίων η δουλειά είναι να διασφαλίσουν ότι ο κ. Πελικό είναι σε θέση να παραστεί στη δίκη του», δήλωσε ο Stéphane Babonneau, ένας από τους δικηγόρους των πολιτικών διαδίκων, κατά την ακροαματική διαδικασία.

«Εάν αυτή η κατάσταση οφείλεται σε καθυστέρηση της θεραπείας, θα ήταν σκάνδαλο», πρόσθεσε.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι «λυπάται για την κατάσταση αυτή» και η Béatrice Zavarro, δικηγόρος του Ντομινίκ Πελικό, επέκρινε την έλλειψη ιατρικής περίθαλψης για τον πελάτη της. «Είμαστε όμηροι εδώ και οκτώ ημέρες, διότι αν είχε υποβληθεί σε θεραπεία από την αρχή, δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή την κατάσταση», εξήγησε κατά την ακροαματική διαδικασία.

Εκτός από τον Πελικό, άλλοι 50 άνδρες, ηλικίας από 26 έως 74 ετών, διώκονται για βιασμό και εάν κριθούν ένοχοι μπορεί να καταδικαστούν σε κάθειρξη 20 ετών.

Μια δεκαετία βιασμών

Όλα ήρθαν στο φως μετά τη σύλληψη του Πελικό να βιντεοσκοπεί κάτω από τις φούστες τριών γυναικών σε εμπορικό κέντρο στο Carpentras (Vaucluse).

Μετά από έρευνα στον υπολογιστή του οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο Ντομινίκ Πελικό, κρατούσε αρχείο με τους βιασμούς της γυναίκας του. τις χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με τους βιασμούς της γυναίκας του.

Η πολύκροτη δίκη που έχει προκαλέσει σοκ στη Γαλλία καλύπτεται εκτενώς από τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Η 72χρονη σήμερα Ζιζέλ Πελικό έχει γίνει σύμβολο σθένους και αντοχής στη μάχη κατά της σεξουαλικής βίας και της «χημικής υποταγής» με συγκεντρώσεις να διοργανώνονται σε δεκάδες πόλεις της Γαλλίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στην ίδια και τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version