Site icon NewsIT

Γαλλία: Ο Πελικό απαγόρευε στους βιαστές της γυναίκας του να φορούν προφυλακτικό, ένας ήταν θετικός στον HIV

05.09.2024 | 14:00
(AP Photo/Lewis Joly)

Η δίκη του Ντομινίκ Πελικό, που επί εννέα ολόκληρα χρόνια νάρκωνε τη σύζυγό του, Ζιζέλ, για να τη βιάζουν δεκάδες άγνωστοι τους οποίους προσκαλούσε σπίτι εν αγνοία της, έχει σοκάρει τον πλανήτη από τη Δευτέρα (02.09.2024) που ξεκίνησε στη Γαλλία και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες.

Τις τελευταίες μέρες το δικαστήριο στη Γαλλία άκουσε πώς ο 71χρονος Πελικό έστειλε ένα πλήθος μηνυμάτων σε πρόθυμους συμμετέχοντες σε ένα άθλιο chatroom, λέγοντας σε όσους αποδέχονταν την πρόσκληση να κακοποιήσουν τη σύζυγό του: «Είστε σαν εμένα – σας αρέσει η διαδικασία του βιασμού».

Στο δικαστήριο της Αβινιόν κατέθεσε σήμερα Πέμπτη η 72χρονη Ζιζέλ Πελικό. «Η αστυνομία μού έσωσε τη ζωή» είπε για την 10ετή φρίκη των βιασμών ενώ ήταν ναρκωμένη από τον σύζυγό της.

«Ο κόσμος μου καταρρέει, όλα όσα έχτισα επί 50 χρόνια καταρρέουν», είπε στο ποινικό δικαστήριο Vaucluse της Αβινιόν, εξιστορώντας τη στιγμή στις 2 Νοεμβρίου 2020, όταν οι ερευνητές της έδειξαν εικόνες της σεξουαλικής κακοποίησης που ενορχήστρωσε και βιντεοσκόπησε ο σύζυγός της, ο οποίος την είχε ναρκώσει με υπνωτικά χάπια ώστε να μην αντιληφθεί το παραμικρό.

Το δικαστήριο είδε επίσης 50 άνδρες να παρελαύνουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, οι οποίοι δικάζονται όλοι μαζί με τον διαταραγμένο εγκέφαλο για διακεκριμένο βιασμό.

Στο δικαστήριο οι αποκαλύψεις του βιβλίου

Οι λεπτομέρειες αυτής της φρικτής υπόθεσης προκαλούν ανατριχίλα, ωστόσο πολλές από αυτές έχουν ήδη αποκαλυφθεί από την κόρη του ζευγαριού με το ψευδώνυμο Caroline Darian, σε ένα βιβλίο που έγραψε το 2022 με τίτλο «Et j’ai cessé de t’appeler papa».

Στις 176 σελίδες του βιβλίου αυτού η Νταριάν περιγράφει τις φρικτές συνέπειες που είχε η κρυφή «εκστρατεία κακοποίησης» του πατέρα της στην ψυχική και σωματική υγεία της μητέρας της προτού αποκαλυφθούν τα αποτρόπαια εγκλήματά του τον Νοέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η κόρη της Ζιζέλ Πελικό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο πατέρας της έντυνε τη μητέρα της σαν «φθηνή πόρνη» και απαγόρευε σε πολλούς από τους άνδρες που προσκαλούσε για να την κακοποιήσουν να φορούν προφυλακτικό, παρόλο που ένας από αυτούς είχε βρεθεί θετικός στον ιό HIV.

Σε μια άλλη ενότητα του βιβλίου, η Νταριάν, που βρίσκεται στο πλευρό της μητέρας της κατά τη διάρκεια της δίκης όπως και τα αδέρφια της περιγράφει πώς έμαθε ότι ο πατέρας της είχε ναρκώσει και την ίδια προκειμένου να τη φωτογραφίσει με τα εσώρουχά της σε εμβρυική στάση.

Ωστόσο, την περασμένη Τρίτη η γυναίκα δεν άντεξε και έφυγε κλαίγοντας από το δικαστήριο όταν άκουσε περιγραφές για τη σαδιστική συμπεριφορά του πατέρα της.

Το βιβλίο της Νταριάν, που κυκλοφόρησε το 2022, περίπου 1,5 χρόνο από την αποκάλυψη των εγκλημάτων του πατέρα της, καταγράφει την αγωνία που βίωσαν τα παιδιά της Ζιζέλ όταν η υγεία της μητέρας τους άρχισε να επιδεινώνεται ανεξήγητα.

Αν και κάποια από τα ονόματα εμφανίζονται αλλαγμένα στο βιβλίο, η Νταριάν περιγράφει με λεπτομέρειες πώς ο πατέρας της χειραγωγούσε τη μητέρα της και τη νάρκωνε με ισχυρά ηρεμιστικά.

Αποσπάσματα του βιβλίου αναγνώστηκαν από τον δικαστή στην αίθουσα του δικαστηρίου της Αβινιόν αυτή την εβδομάδα.

Γράφοντας για ένα περιστατικό το καλοκαίρι του 2018, η Νταριάν θυμάται πώς ο αδελφός της πήγε να επισκεφθεί τους γονείς τους για ένα βραδινό γεύμα, και αντίκρισε ξαφνικά τη μητέρα του να αποκοιμιέται σχεδόν στο τραπέζι.

Λίγα μόνο λεπτά αφότου κάθισε άρχισε να γέρνει στην καρέκλα της σαν να ήταν μεθυσμένη. Ξαφνικά ολόκληρο το σώμα της έχασε την ενέργειά του.

«Συμβαίνει. Καλύτερα να την πάω στο κρεβάτι», φέρεται να είπε ο πατέρας του. «Στην πραγματικότητα το κοκτέιλ φαρμάκων που είχε βάλει στο ποτήρι με το ροζέ της, είχε αρχίσει να επιδρά» γράφει η Νταριάν.

Συνεχίζει να γράφει ότι ο Πελικό τόλμησε να υπονοήσει ότι η σύζυγός του είχε δεσμό και τον απατούσε όταν εκείνη παραπονέθηκε για σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα και βρέθηκε θετική σε σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα.

Εξήγησε επίσης πώς, παρά το γεγονός ότι προσκαλούσε έως και 72 άνδρες στο σπίτι της οικογένειας για να βιάσουν τη Ζιζέλ, ναρκωμένη και αναίσθητη, ο πατέρας της δεν ζήτησε ούτε μία φορά χρήματα ή προσπάθησε να επωφεληθεί από το βάρβαρο σχέδιο.

«Η απόλυτη διαστροφή… Ο πατέρας, που πάντα είχε οικονομικά προβλήματα, δεν επωφελήθηκε από τη μαμά. Το έκανε καθαρά για την ευχαρίστησή του».

Πώς έγινε γνωστή η σκοτεινή αλήθεια

Ο Ντομινίκ Πελικό συνελήφθη τον Σεπτέμβριο από αστυνομικούς σε ένα σούπερ μάρκετ να βιντεοσκοπεί κάτω από τις φούστες γυναικών. Αλλά μόνο όταν η αστυνομία έψαξε το εξοχικό του στο όμορφο χωριό Mazan της Προβηγκίας, έμαθε τη σκοτεινή αλήθεια.

Οι ερευνητές βρήκαν 20.000 φωτογραφίες και βίντεο της Ζιζέλ να βιάζεται από 72 άντρες, από τους οποίους ταυτοποιήθηκαν οι 51, ανάμεσά τους και ο σύζυγός της.

Ο Πελικό, ο οποίος συχνά σκηνοθέτησε τους βιασμούς, έδινε τίτλους στις ταινίες του με ετικέτες όπως «Her Rapists», «Abuse» και «My Slut».

Για να βεβαιωθεί ότι η Ζιζέλ ήταν αναίσθητη και δεν είχε συναινέσει στο σεξ, όπως ισχυρίστηκαν πολλοί από τους συλληφθέντες δράστες, οι ερευνητές αναγκάστηκαν να την φέρουν αντιμέτωπη με τα αρρωστημένα βίντεο.

Η Darian εξηγεί στο βιβλίο της πώς η μητέρα της μετέφερε τα αποκρουστικά νέα στην οικογένεια.

«Ο πατέρας σου θα πάει στη φυλακή», είπε ωμά η Ζιζέλ σε ένα τηλεφώνημα.

«Αγάπη μου, είναι αλήθεια… Έπρεπε να δω μερικές από τις φωτογραφίες στο αστυνομικό τμήμα. Νόμιζα ότι η καρδιά μου θα σταματούσε να χτυπάει» ανέφερε η Darian στη μητέρα της.

Όταν η Darian και τα αδέρφια της έσπευσαν στο αστυνομικό τμήμα για να μιλήσουν στους ερευνητές, ήρθαν και οι ίδιοι αντιμέτωποι με τη φρικτή πραγματικότητα.

Εξήγησε πώς είδαν ένα σωρό φωτογραφίες, όλες τραβηγμένες από τον Πελικό, που έδειχναν τη μητέρα τους ξαπλωμένη μπρούμυτα, συχνά σε εμβρυακή στάση, και άγνωστους άνδρες να ασελγούν πάνω της.

Όταν ρώτησε έναν από τους αστυνομικούς αν ο πατέρας της είχε δείξει κάποια μεταμέλεια μετά τη σύλληψη και την ομολογία του, ο αστυνομικός φέρεται να είπε: «Όχι. Ο πατέρας σας απλώς με ευχαρίστησε που τον απάλλαξα από ένα βάρος».

«Πες στον πατέρα μου ότι δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ και ότι κατέστρεψε τη ζωή μας», είπε η Darian καθώς έφευγε από το τμήμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version