Site icon NewsIT

Γαλλία – Ομολόγησε και ο μιμητής του Ντομινίκ Πελικό: «Είμαι εγκληματίας και βιαστής, να τιμωρηθώ σκληρά»

18.09.2024 | 14:13
REUTERS

Με την κατάθεση του «μιμητή» του Ντομινίκ Πελικό, του 63χρονου Ζαν Πιερ Μ. συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση που έχει σοκάρει τη Γαλλία. Χθες Τρίτη (17.09.2024) απολογήθηκε ο Ντομινίκ Πελικό, βασικός κατηγορούμενος των βιασμών της τέως συζύγου του, ο οποίος ομολόγησε πως είναι βιαστής όπως και οι 50 συγκατηγορούμενοί του.

Σήμερα το πρωί, η δίκη στη Γαλλία ξεκίνησε με την κατάθεση του Ζαν Πιερ Μ., μιμητή του Πελικό, ο οποίος είχε γνωρίσει τον βασικό κατηγορούμενο από την πλατφόρμα γνωριμιών στο διαδίκτυο Coco και έκανε στην δική του σύζυγο ό,τι και ο Πελικό στην Ζιζέλ.

Σημειώνεται ότι ο Ζαν Πιερ Μ., δεν είναι ένας από τους 50 βιαστές της 72χρονης Ζιζέλ Πελικό.

Μεταξύ του 2015 και του 2020 ο 63χρονος νάρκωνε την σύζυγό του με αγχολυτικά χάπια που του είχε προμηθεύσει ο Πελικό και την βίαζε ενώ καλούσε στο σπίτι του και τον Πελικό να κάνει το ίδιο.

Ο 63χρονος δηλώνει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ως παιδί

Ο 63χρονος κατηγορούμενος κατέθεσε ότι στην παιδική του ηλικία ο πατέρας του τον ανάγκαζε να κάνει φρικτές πράξεις.

«Μας αντάμειβε για να του κάνουμε πράγματα», δήλωσε ο Ζαν Πιερ Μ. για εκείνον και την ανήλικη αδελφή του. Ο δικηγόρος του τον ρώτησε τι εννοεί και εκείνος παραδέχθηκε ότι ο πατέρας του ζητούσε από τα δύο ανήλικα παιδιά του να του κάνουν στοματικό σεξ.

Ο ίδιος, κατέθεσε πως η μητέρα του προσπαθούσε να τους προστατεύσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο πατέρας τους έπινε και έκανε φρικτές πράξεις στον ίδιο και στην μικρή του αδελφή ενώ και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές του τον απέφευγαν. 

Σχετικά με τους βιασμούς της συζύγου του από τον Ντομινίκ Πελικό, ο 63χρονος δήλωσε, σύμφωνα με το γαλλικό BFMTV, ότι «αυτό που έκανα στη σύζυγό μου είναι φρικτό».

Ο Ζαν Πιερ Μ. κατέθεσε πως εδώ και 42 μήνες δέχεται ψυχολογική βοήθεια. «Ήμουν βιαστής, ήμουν εγκληματίας, αλλά τώρα αυτό τελείωσε. Έχω διαπράξει ενδοοικογενειακή βία. ‘Εμαθα τη λέξη», δήλωσε ο 63χρονος «μιμητής» του Πελικό.

Ο Ζαν Πιερ Μ. κατέθεσε ακόμα πως γνώρισε την 54χρονη σήμερα σύζυγό του όταν εκείνος ήταν 33 ετών. Δήλωσε πως είχαν μία ευτυχισμένη ζωή.

«Αγαπώ τη γυναίκα μου. Θα κάνω τα πάντα για να είναι καλά. Είμαι στη φυλακή και το αξίζω. Έχω διαπράξει απεχθείς πράξεις. Είμαι ένας εγκληματίας και ένας βιαστής. Αυτό που έκανα ήταν φρικτό, θέλω να τιμωρηθώ σκληρά», τόνισε ο 63χρονος.

Τι είχε πει η γυναίκα του

«Είναι αδιανόητο να το έχει κάνει αυτό. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Μας κατέστρεψε. Περιμένω την αλήθεια, να πει ο ίδιος γιατί το έκανε. Τα πηγαίναμε καλά. Δεν υπήρχαν διαφωνίες. Δεν υπήρχε τίποτα. Είναι ακατανόητο» είχε πει η σύζυγος του Ζαν-Πιερ μην μπορώντας να πιστέψει τα όσα τραγικά έμαθε.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, ο Ντομινίκ Πελικό είχε επισκεφθεί τουλάχιστον 10 φορές την κατοικία του 63χρονου, μεταξύ του 2015 και του 2020 για να βιάσει την σύζυγό του, την οποία εκείνος είχε ναρκώσει νωρίτερα με αγχολυτικά. Ένα βράδυ, η γυναίκα ξύπνησε ενώ ο Πελικό πρόλαβε και τράπηκε σε φυγή.

«Πετάχτηκα στον ύπνο μου και είδα έναν άνδρα να στέκεται απέναντι από το παράθυρο».

Η σύντροφος του Ζαν-Πιερ είχε ξυπνήσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των γεγονότων, αφού ο σύζυγός της της είχε δώσει πολύ χαμηλή δόση αγχολυτικού φαρμάκου, φοβούμενος για την υγεία της.

«Πετάχτηκα στον ύπνο μου και είδα έναν άνδρα να στέκεται απέναντι από το παράθυρο με ένα φως που αναβόσβηνε και τον σύζυγό μου δίπλα μου. Δεν πρόλαβα να σηκωθώ πριν βγει ο άνδρας. Τρέχω πίσω του και ρωτάω τον σύζυγό μου τι συμβαίνει. Είπε ότι ήταν ένας φίλος και ήθελε να δει τα εσώρουχά μου (…) Ήμουν ντυμένη, δεν υπήρχε τίποτα που να υποδηλώνει τι είχε συμβεί», περιέγραψε την Τετάρτη.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version