Κόσμος

Γαλλία – Προεδρικές εκλογές: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Τρεις δημοσκοπήσεις, ισάριθμες πρωτιές για τον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν και την ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν να τον ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Υπάρχει όμως ένας σημαντικός παράγοντας: όλες τους έγιναν πριν από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Σε δημοσκόπηση της Opinionway που πραγματοποιήθηκε από τις 18 μέχρι τις 20 Απριλίου, ο Εμανουέλ Μακρόν εξασφαλίζει το 23% (αμετάβλητο) των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, η Μαρίν Λε Πεν το 22% (αμετάβλητο), ο Φρανσουά Φιγιόν το 21% (+1) και ο Ζαν-Λικ Μελανσόν το 18% (-1). Στον δεύτερο γύρο, ο Μακρόν επικρατεί της Λε Πεν με 64%-36%, ενώ ο Φιγιόν επικρατεί της Λε Πεν με 59%-41%.

Σε δημοσκόπηση της Ipsos/Sopra/Steria που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Απριλίου, ο Εμανουέλ Μακρόν προηγείται με 24% των ψήφων, έναντι 22% για την Μαρίν Λε Πεν, 19% για τον Φρανσουά Φιγιόν και 19% για τον Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Σε δημοσκόπηση της Elabe Poll, ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει ποσοστό 24% ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, με την Μαρίν Λε Πεν ν’ ακολουθεί με 21,5% (μειωμένο κατά 1,5%). Ο Φρανσουά Φιγιόν εξασφαλίζει 20% (αυξημένο κατά 0,5%) κι ο Ζαν Λικ Μελανσόν τον ακολουθεί με 19,5% (αυξημένο κατά 1,5%).

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837