Κόσμος

Γαλλία: Προφυλακίστηκε ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Ανεσί – Κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονίας

Προφυλακίστηκε ο δράστης της επίθεσης στην Ανεσί της Γαλλίας. Ο Σύρος πρόσφυγας που μαχαίρωσε έξι ανθρώπους, ανάμεσά τους τέσσερα παιδάκια, κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Όπως ανακοίνωσε η τοπική εισαγγελέας, η Λιν Μπονέ-Ματίς, ο Σύρος πρόσφυγας Αμπνταλμασίχ Χ. που μαχαίρωσε έξι άτομα, ανάμεσά τους τέσσερα μικρά παιδιά, σε ένα πάρκο στην Ανεσί της Γαλλίας προφυλακίστηκε. Παράλληλα, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», είπε η τοπική εισαγγελέας, Λιν Μπονέ-Ματίς.

Ο Αμπνταλμασίχ Χ. «δεν θέλησε να μιλήσει», τόσο κατά τη διάρκεια της 48ωρης αστυνομικής του κράτησης, όσο και ενώπιον των δύο ανακριτών που είναι επιφορτισμένοι με την έρευνα, τόνισε η εισαγγελέας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

FRANCE ANNECY  REUTERS

«Προς το παρόν είναι πρόωρο να αξιολογηθούν τα κίνητρά του», είπε η εισαγγελέας, επισημαίνοντας ξανά ότι δεν υπάρχει ακόμη καμία ένδειξη ότι η τρομοκρατία ήταν το κίνητρο του δράστη.

 

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερα πολύ μικρά παιδιά, ηλικίας 22 ως 36 μηνών.

Η υγεία των τραυματιών δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση, είπε η Λιν Μπονέ-Ματίς, προσθέτοντας ότι τα τέσσερα παιδιά συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αγνοείται ναυτικός μετά τη σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα – Τεράστια ανησυχία για τη διαρροή εξαιρετικά τοξικών ουσιών
Πελώριες φλόγες, ελαφρά τραυματισμοί ανθρώπων και μία αγνώστου μεγέθους ρύπανση είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης των δύο πλοίων
Επιχείρηση για την κατάσβεση φωτιάς σε πλοίο
Απειλές Τραμπ μετά τη σύλληψη φιλοπαλαιστίνιου ηγέτη φοιτητικών κινητοποιήσεων: «Θα υπάρξουν και άλλες»
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε τη σύλληψη του Μαχμούντ Χαλίλ, του Παλαιστίνιου φοιτητή που συμμετείχε στις περσινές φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ