Site icon NewsIT

Γαλλία: Σάλος με τις δηλώσεις πρώην υπουργού για τον πρωθυπουργό Βαλς

16.02.2015 | 21:26
Γαλλία: Σάλος με τις δηλώσεις πρώην υπουργού για τον πρωθυπουργό Βαλς

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε κυρίως στα social media η δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Ρολάν Ντιμά ότι ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είναι "πιθανότατα" υπό την... εβραϊκή επιρροή της συζύγου του.

Ο 92χρονος πολιτικός είχε κάνει στο παρελθόν πολλά αμφιλεγόμενα σχόλια, μεταξύ των οποίων αφορούσε και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, για τις οποίες αμφισβητούσε τον επίσημο απολογισμό των νεκρών.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση, ο Γάλλος πρωθυπουργός είπε ότι δεν θέλει να “λερωθεί”, ωστόσο σημείωσε ότι ο Ντιμά είναι “γνωστός για το παρελθόν του και τα σχόλιά του που δεν τιμούν τη Δημοκρατία εδώ και πολύ καιρό”.

Ο Κλοντ Μπαρτολόν, ο Σοσιαλιστής πρόεδρος του γαλλικού κοινοβουλίου, τόνισε μέσω του Twitter ότι αισθάνεται “αηδιασμένος” από τις δηλώσεις αυτές που “αποκαλύπτουν έναν καθημερινό αντισημιτισμό και ένα παραλήρημα συνωμοσιολογίας” ζητώντας “να μην περάσει έτσι” αυτή η υπόθεση.

Η υπουργός Παιδείας Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ από την πλευρά της κατήγγειλε —και αυτή μέσω του Twitter— τους “τρομακτικούς” ισχυρισμούς του Ντιμά, όπως έκαναν επίσης ο πρώην υπουργός Μπενουά Αμόν και πολλοί βουλευτές της δεξιάς.

Όταν κλήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης BFM-TV και RMC να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός είναι υπό “εβραϊκή επιρροή”, ο Ρολάν Ντιμά, που ήταν υπουργός Εξωτερικών επί προεδρίας του Φρανσουά Μιτεράν (1984-88) και πρώην πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου, απάντησε: “Πιθανότατα, αυτό θα σκεφτόμουν”.

“Όλοι ξέρουν ότι είναι παντρεμένος με μια πολύ καλή γυναίκα που όμως τον επηρεάζει”, πρόσθεσε, χωρίς να κατονομάσει ευθέως τη σύζυγο του Μανουέλ Βαλς, τη βιολονίστρια Αν Γκραβουάν, που είναι Εβραία.

Πηγή: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version