Site icon NewsIT

Γαλλία: Σαμποτάζ σε δίκτυα οπτικών ινών σε έξι περιφέρειες – Δεν έχει επηρεαστεί το Παρίσι

29.07.2024 | 11:03
Γαλλία: Σαμποτάζ σε δίκτυα οπτικών ινών σε έξι περιφέρειες – Δεν έχει επηρεαστεί το Παρίσι

FILE PHOTO: SNCF employees work to repair damages, following a series of coordinated actions by vandals, that brought major disruption to high-speed train network, ahead of the Paris 2024 Olympics opening ceremony, in Courtalain, France, July 26, 2024 in this screengrab obtained from a social media video. @SNCFReseau via X via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES. BEST QUALITY AVAILABLE./File Photo

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία, όπου αστυνομικές πηγές αναφέρουν «σαμποτάζ» σε δίκτυα οπτικών ινών πολλών παρόχων σε έξι περιφέρειες, μόλις λίγα 24ωρα μετά τη δολιοφθορά στα τρένα, ανήμερα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ενέργειες σαμποτάζ που έπληξαν τα δίκτυα οπτικών ινών πολλών παρόχων, όπως οι Free και SFR, πραγματοποιήθηκαν την νύχτα σε έξι περιφέρειες της Γαλλίας. Το Παρίσι, η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων δεν επλήγη, διευκρινίστηκε από την ίδια πηγή.

Οι περιφέρειες που επλήγησαν βρίσκονται στην νοτιοανατολική, την νοτιοδυτική, την ανατολική και την βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Την ίδια ώρα, η Γαλλία κλίνει προς την πιθανότητα ακροαριστεροί εξτρεμιστές να βρίσκονται πίσω από τις ενέργειες δολιοφθοράς στο σιδηροδρομικό δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας TGV της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF, όπως δήλωσε σήμερα, Δευτέρα (28.07.24) ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

Σαμποτέρ έπληξαν το δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας την Παρασκευή, επιτιθέμενοι πριν από την αυγή σε σημαντικά σημεία του δικτύου, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης.

«Ταυτοποιήσαμε το προφίλ διαφόρων ανθρώπων», δήλωσε ο Νταρμανέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 TV όσον αφορά την έρευνα για τους δολιοφθορείς. Ο τρόπος που έδρασαν αυτοί φέρει τα χαρακτηριστικά ακροαριστερών εξτρεμιστών, σημείωσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Όλα τα τρένα κινούνται σήμερα κανονικά μετά τις εργασίες των συνεργείων όλο το 24ωρο κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου για την αποκατάσταση των ζημιών, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργκριέτ στον ραδιοσταθμό RTL.

Περίπου 800.000 άνθρωποι αντιμετώπισαν πρόβλημα στις μετακινήσεις τους λόγω των κακόβουλων αυτών ενεργειών, μεταξύ των οποίων 100.000 που χρειάστηκε να ακυρωθούν άμεσα τα δρομολόγια των τρένων τους, πρόσθεσε ο Βεργκριέτ, σημειώνοντας ότι το κόστος για την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF θα είναι σημαντικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version