Κόσμος

Γαλλία: Τέσσερα αεροπλάνα από Ελλάδα και Σουηδία για βοήθεια με τις πυρκαγιές που μαίνονται

Η Ελλάδα και η Σουηδία έστειλαν τέσσερα αεροπλάνα του στόλου της ΕΕ κατά των πυρκαγιών στη Γαλλία. Τα αεροπλάνα στάλθηκαν έπειτα από αίτημα των γαλλικών αρχών και ενώ δασικές πυρκαγιές μαίνονται κυρίως στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Παράλληλα, ομάδες πυροσβεστών που θα βοηθήσουν στις πυρκαγιές στην Γαλλία, καταφτάνουν από τη Γερμανία, την Πολωνία, την Αυστρία και τη Ρουμανία για να συνδράμουν τους Γάλλους πυροσβέστες στο πλαίσιο του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, διευκρινίζει η Επιτροπή.

gallia

«Η ΕΕ είναι πλήρως αλληλέγγυα όταν μια χώρα αντιμετωπίζει κατάσταση έκτακτης ανάγκης», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο ευρωπαίος επίτροπος Γιάνες Λέναρτσιτς που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων.

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη επί το έργον!», έγραψε στο Twitter ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εκφράζοντας την ικανοποίησή του γι’ αυτή την ευρωπαϊκή αρωγή.

Η Ελλάδα θα στείλει δύο Canadair και η Σουηδία δύο Air Tractor «εντός της ημέρας», διευκρίνισε η γαλλική προεδρία. Όσον αφορά τις χερσαίες δυνάμεις, η Γερμανία στέλνει 64 πυροσβέστες και 24 οχήματα, που αναμένονται απόψε, πρόσθεσε. Οι πολωνικές ενισχύσεις -146 πυροσβέστες και 49 οχήματα – θα φθάσουν αύριο, Παρασκευή, το μεσημέρι.

Η Κομισιόν διευκρίνισε επίσης πως ο δορυφόρος Copernicus της ΕΕ είχε ενεργοποιηθεί από το Παρίσι για να συγκεντρώσει δεδομένα ουσιώδη για τους πρώτους πυροσβέστες που επενέβησαν στις ζώνες των πυρκαγιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ