Κόσμος

Γαλλία: Θα σβήνουν νωρίτερα τα φώτα στο μουσείο του Λούβρου και στις Βερσαλλίες για εξοικονόμηση ενέργειας

Πολλά είναι τα κτίρια στη Γαλλία που θα σβήνουν τα φώτα προκειμένου να γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας

Μετά λοιπόν τον Πύργο του Άιφελ, το φημισμένο μουσείο του Λούβρου και το Παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία θα κλείνουν τα φώτα τους νωρίτερα ως ένα συμβολικό μέτρο για να υπενθυμίζουν στο κοινό την ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η πόλη του Παρισιού ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να σβήνει τα διακοσμητικά φώτα που κοσμούν μνημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, τα οποία διαχειρίζεται, ώρες νωρίτερα από το συνηθισμένο, βυθίζοντας τον Πύργο του Άιφελ και άλλα τοπόσημα στο σκοτάδι για να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κόστη ηλεκτροδότησης.

Η υπουργός Πολιτισμού Ριμά Αμπντούλ Μαλάκ δήλωσε σήμερα ότι και η Πυραμίδα του Λούβρου θα ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα σβήνοντας τα φώτα τις στις 11:00 μμ αντί για την 1 πμ.

Η πρόσοψη στο Παλάτι των Βερσαλλιών που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Παρισιού θα σβήνει τα φώτα της μια ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 10:00 μμ.

Η υπουργός έκανε έκκληση προς τα γαλλικά πολιτιστικά ιδρύματα να υιοθετήσουν μέτρα που εξοικονομούν ενέργεια όπως εκείνα που έλαβε το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι, το οποίο “μείωσε την κατανάλωσή του στην ενέργεια κατά ένα τρίτο απλά αλλάζοντας λαμπτήρες και τοποθετώντας λαμπτήρες LED”.

Η ίδια είπε ότι γίνονται συζητήσεις με κινηματογραφικές αίθουσες για την αντικατάσταση των προβολέων τους με προβολείς λέιζερ.

Τους τελευταίους μήνες οι τιμές της ενέργειες έχουν φθάσει στα ύψη, εν μέρει εξαιτίας των αναταράξεων στις αγορές ενέργειας που προκλήθηκαν από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις δυτικές κυρώσεις που ακολούθησαν εις βάρος της Ρωσίας, ενός κορυφαίου παραγωγού ενέργειας.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «ανέβασε» άρθρο για τη σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στον διάδρομο IMEC που θα συνδέει Ευρώπη και Ινδία
Το θέμα του διαδρόμου IMEC συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάρκο Ρούμπιο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Οι δισεκατομμυριούχοι που πήγαν στην ορκωμοσία του Τραμπ βλέπουν τις μετοχές τους να πέφτουν: Έχασαν περισσότερα από 210 δισ. δολάρια
Οι καταναλωτές στην Ευρώπη έχουν εξοργιστεί από την υποστήριξη του Έλον Μασκ στους ακροδεξιούς πολιτικούς, με τις πωλήσεις της Tesla στη Γερμανία να μειώνονται κατά περισσότερο από 70% τους πρώτους δύο μήνες του έτους
Ο Τζεφ Μπέζος, ο Σουντάρ Πιτσάι και ο Έλον Μασκ
Ελληνορθόδοξος ένα από τα θύματα στη Συρία: «Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και τον σκότωσαν, μετά από 4 ώρες πήραμε τη σορό του»
«Το πτώμα του πατέρα μου έμεινε στο δρόμο και δεν μπορέσαμε να το φτάσουμε γιατί έκλεισαν το δρόμο και δεν άφησαν το ασθενοφόρο να φτάσει για να σώσει τον κόσμο» λέει ο γιος του θύματος
Μαίνονται οι μάχες στη Συρία
Αγνοείται ναυτικός μετά τη σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα – Τεράστια ανησυχία για τη διαρροή εξαιρετικά τοξικών ουσιών
Πελώριες φλόγες, ελαφρά τραυματισμοί ανθρώπων και μία αγνώστου μεγέθους ρύπανση είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης των δύο πλοίων
Επιχείρηση για την κατάσβεση φωτιάς σε πλοίο