Site icon NewsIT

Γαλλία: Το προφίλ ακόμα πέντε βιαστών της Ζιζέλ Πελικό στην έκτη εβδομάδα της δίκης

07.10.2024 | 12:32
REUTERS/Manon Cruz

Συνεχίζεται σήμερα (07.10.2024) για έκτη εβδομάδα στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν στη Γαλλία η πολύκροτη δίκη για τους βιασμούς της 72χρονης Ζιζέλ Πελικό από τον σύζυγό της και 50 άγνωστους άνδρες, που εκείνος «στρατολογούσε» μέσω πλατφόρμας για swingers στο διαδίκτυο.

Πέντε από τους 50 κατηγορούμενους για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό θα εξεταστούν αυτή την εβδομάδα στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν στη Γαλλία.

Από τις 2 Σεπτεμβρίου και για διάστημα τεσσάρων μηνών, το ποινικό δικαστήριο της Vaucluse δικάζει 51 – συνολικά – άνδρες για τους βιασμούς βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της, Ντομινίκ Πελικό ο οποίος την νάρκωσε προκειμένου να παραδώσει σε δεκάδες αγνώστους να την βιάσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η DailyMail είχε δημοσιεύσει τα πρόσωπα και τα ονόματα επτά από τους 50 κατηγορουμένους της υπόθεσης. 

Σειρά έχουν τώρα ακόμα πέντε κατηγορούμενοι που θα εξεταστούν από το δικαστήριο αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με γαλλικά μέσα, και είναι οι εξής:

Didier S., 68 ετών

Κάτοικος της μικρής πόλης Μπενταρίντ, πολύ κοντά στο χωριό Μαζάν όπου κατοικούσε το ζεύγος Πελικό, ο 68χρονος Didier S είναι συνταξιούχος υπάλληλος εταιρείας μεταφορών και πατέρας δύο παιδιών.

Έχει δηλώσει πως υπήρξε θύμα βιασμού στην εφηβεία του, ισχυρίζεται ότι είναι ομοφυλόφιλος και αφού γνώρισε τον Ντομινίκ Πελικό σε πλατφόρμα γνωριμιών πήγε στο σπίτι του επειδή είχαν συμφωνήσει πως θα κάνει σεξ μαζί του και ότι θα ήταν μόνος.

Στην ανάκριση είχε δηλώσει πως ό,τι έκανε στη Ζιζέλ Πελικό έγινε μετά από οδηγίες του συζύγου της.

Κατά την έναρξη της δίκης στις 2 Σεπτεμβρίου, όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε αν παραδέχεται τα γεγονότα δήλωσε: «Όχι, δεν είχα πρόθεση να βιάσω την κυρία».

Karim S., 40 ετών

Ανύπαντρος και χωρίς παιδιά, ο 40χρονος επισκέφθηκε μια φορά την οικία του ζεύγους Πελικό στη Μαζάν ενώ είχε σκοπό να κλείσει και δεύτερο ραντεβού με τον Ντομινίκ Πελικό, όμως τελικά αυτό δεν έγινε.

Στην ανάκριση είχε δηλώσει πως ο Ντομινίκ Πελικό τού ζήτησε να εγκαταστήσει μια κάμερα στο μπάνιο του καθώς ο κατηγορούμενος είναι πληροφορικός στο επάγγελμα, όμως αυτός δεν το έκανε. Η αστυνομία έχει στα χέρια της τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει ο Καρίμ με τον Πελικό πριν ο 40χρονος επισκεφθεί την οικία του ζευγαριού στη Μαζάν.

Σύμφωνα με τα μηνύματα, ο Ντομινίκ Πελικό είχε ενημερώσει τον υποψήφιο βιαστή της συζύγου του πως η Ζιζέλ θα είναι ναρκωμένη.

REUTERS/Manon Cruz

Κατά την διάρκεια της ανάκρισης ο Karim S. υποστήριξε πως νόμιζε ότι συμμετείχε σε ένα «νοσηρό σεξουαλικό παιχνίδι» του ζεύγους Πελικό αλλά είχε εμπιστοσύνη στον Ντομινίκ Πελικό. Στον υπολογιστή του η αστυνομία ανακάλυψε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε πως το κατέβασε κατά λάθος νομίζοντας ότι το υλικό αφορούσε ενήλικα άτομα. Κατά την έναρξη της δίκης ο κατηγορούμενος δεν παραδέχθηκε πως έχει διαπράξει βιασμό, ούτε πως είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Vincent C., 42 ετών

Ζει στη μικρή πόλη Καρπαντρά, κοντά στη Μαζάν. Επισκέφθηκε την οικία του ζεύγους Πελικό δύο φορές, τον Οκτώβριο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2020. Στην αστυνομία ανέφερε πως είχε αντιληφθεί ότι η Ζιζέλ κοιμόταν, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε πως αυτή ήταν ναρκωμένη και δεν είχε δώσει προηγουμένως την συγκατάθεσή της για όσα έγιναν.

Δήλωσε πως νόμιζε ότι συμμετείχε σε ένα παιχνίδι του ζεύγους Πελικό και κατάλαβε τι είχε συμβεί μόνο όταν διάβασε στον Τύπο για την υπόθεση. Μετά την σύλληψη του Ντομινίκ Πελικό, ο 42χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν είχε το θάρρος να πάει στην αστυνομία.

Η ψυχολόγος που τον εξέτασε έγραψε στην έκθεσή της πως ο κατηγορούμενος «σε καμία στιγμή δεν εξέφρασε μεταμέλεια, ούτε έδειξε ενσυναίσθηση προς το θύμα».

Ο 42χρονος έχει ήδη καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή για κακοποίηση της πρώην συντρόφου του. Για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό κατά την έναρξη της δίκης ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει: «Αναγνωρίζω τις πράξεις αλλά όχι τον βιασμό».

Jean-Marc L., 74 ετών

Ο 74χρονος Jean-Marc L. είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους 50 άνδρες που βίασαν την Ζιζέλ Πελικό. Συνταξιούχος οδηγός νταλίκας, κατοικεί σε μικρό προάστιο Λε Ποντέ της Αβινιόν.

Για περισσότερα από 20 χρόνια, μετά το διαζύγιό του, διατηρεί ελεύθερες σχέσεις. Γνώρισε τον Ντομινίκ Πελικό στο σάιτ coco.fr. και την επόμενη μέρα οι δύο άντρες έδωσαν ραντεβού στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ και συμφώνησαν να βρεθούν το ίδιο βράδυ, «όχι πριν από τα μεσάνυχτα ή τη μία το πρωί», όπως του είπε ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει όχι μόνο την Γαλλία αλλά τον κόσμο όλο. 

Ο 74χρονος μετά την σύλληψή του υποστήριξε πως έπεσε θύμα παγίδας του Ντομινίκ Πελικό και δεν θα συμμετείχε ποτέ σε κάτι τέτοιο αν ήξερε ότι η Ζιζέλ δεν πήρε από μόνη της τα χάπια.

Όταν στην αστυνομία του έδειξαν τα βίντεο με τον βιασμό της Ζιζέλ, τα χαρακτήρισε πλαστά και αμφισβήτησε πως παρέμεινε στην οικία των Πελικό επί τρεις ώρες ενώ υπονόησε πιθανή συνενοχή της Ζιζέλ Πελικό.

Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε τον εαυτό του «θύμα συνωμοσίας». Κατά την έναρξη της δίκης δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τα γεγονότα. Η ψυχολόγος που τον εξέτασε αναφέρει στην έκθεσή της πως ο κατηγορούμενος «αδυνατεί να αναγνωρίσει τη μη συναίνεση του θύματος και τον χαρακτήρα του βιασμού στις πράξεις του, οι οποίες χαρακτηρίζονται από άρνηση, προκειμένου να κρατηθεί μακριά από την ενοχή». Όταν ο πρόεδρος τον ρώτησε αν αναγνωρίζει τις πράξεις είπε «Όχι».

Patrick A., 60 ετών

Κάτοικος του νομού Alpes-de-Haute-Provence στη νοτιοανατολική Γαλλία και άνεργος για λόγους υγείας, έχει δηλώσει πως πήγε στην κατοικία των Πελικό στη Μαζάν για μια ομοφυλοφιλική συνεύρεση.

Όπως είχε υποστηρίξει στην ανάκριση, ο Ντομινίκ Πελικό του είπε πως η σύζυγός του θα είναι παρούσα αλλά για να συνευρεθούν οι δύο άντρες θα πρέπει πρώτα ο 60χρονος να έχει σεξουαλική επαφή με την Ζιζέλ.

Στη θέα των βίντεο που του έδειξε η αστυνομία ο 60χρονος δήλωσε πως «ντρεπόταν αλλά ενήργησε με αυτό τον τρόπο επειδή του το ζήτησε ο Ντομινίκ Πελικό».

Κατά την έναρξη της δίκης υποστήριξε πως αναγνωρίζει τα γεγονότα και ζήτησε συγγνώμη από το θύμα. «Είμαι ομοφυλόφιλος και είχα ραντεβού με τον Ντομινίκ Πελικό», επέμενε ο 60χρονος.

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version