Κόσμος

Γαλλία:καταδίκες για εμπόριο όπλων

Υπουργοί, γερουσιαστές και ο γιος του πρώην γάλλου προέδρου Μιτεράν κρίθηκαν ένοχοι.  

 Στην μεγαλύτερη υπόθεση πώλησης όπλων το δικαστήριο του Παρισιού καταδίκασε δύο επιχειρηματίες, που ήταν τα πρόσωπα που έστησαν το εμπόριο.


Η υπόθεση “Ανγκόλαγκέϊτ” έγινε γνωστή κατά τη δεκαετία του ’90 όταν ο γάλλος επιχειρηματίας Πιέρ Φαλκόν και ο ισραηλινός, ρωσικής καταγωγής Αρκάντι Γκεϊνταμάκ, πούλησανστον εμφύλιο της Ανγκόλα όπλα που προέρχονταν από το πρώην σοβιετικό μπλόκ, χωρίς να έχουν πάρει άδεια από το γαλλικό κράτος.

 

Ο Π. Φάλκον καταδικάστηκε σε ποινή 6 χρόνων φυλάκισης. Ο Α. Γκεϊνταμάκ που έχει καταφύγει στη Ρωσία έλαβε την ίδια ποινή και σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.


Επίσης καταδικάστηκαν για δωροδοκία από τους 2 επιχειρηματίες ο π
ρώην υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Σαρλ Πασκουά και ο Ζαν-Κριστόφ Μιτεράν, γιος του πρώην προέδρου, ένας δεξιός γερουσιαστής και ένας πρώην νομάρχης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επαφές κορυφής για την Ουκρανία στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου – Οι συνομιλίες με τον Ζελένσκι και οι «χρησμοί» της Ρώμης
Οι διεθνείς ηγέτες που συνέρρευσαν για το τελευταίο αντίο στον Πάπα Φραγκίσκο στη Ρώμη, βρήκαν την ευκαιρία, με πρώτον τον Τραμπ, να εξετάσουν τις πιθανότητες για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ο Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι ξένοι ηγέτες παρευρέθησαν στον ύστατο αποχαιρετισμό προς τον Πάπα Φραγκίσκο