Site icon NewsIT

“Γαλλική Επανάσταση” κατά Μέρκελ – Τι λένε η Λαγκάρντ και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

25.08.2014 | 15:06
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε σε συνέντευξή της πως ελπίζει η Γερμανία να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη, ενώ ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Αρνό Μοντεμπούρ, ανέβασε τους τόνους, κάνοντας λόγο για μία Γερμανία "παγιδευμένη στην πολιτική λιτότητας".

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εξέφρασε την ελπίδα πως η Γερμανία θα διαδραματίσει ρόλο κινητήρα στην “επίπονη”, όπως την χαρακτήρισε, οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη, σε συνέντευξή της που μεταδόθηκε από την Ελβετική Ραδιοτηλεόραση (RTS).

Λαγκάρντ: “Αυτό που είναι, πιστεύω, πολύ σημαντικό για τη Γερμανία, είναι να συμμετέχει με εντατικό τρόπο στην κίνηση ανάκαμψης. Έχει τα μέσα για να το πράξει”

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τόνισε πως η Γερμανία διαθέτει “περιθώρια ελιγμών”, όπως έδειξαν οι μισθολογικές διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν στη χώρα.

“Διαπιστώνει κανείς ότι κατά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις εργοδοτικές οργανώσεις προέκυψαν περιθώρια ελιγμών. Πρέπει να ελπίζουμε ότι αυτή η κίνηση θα διευρυνθεί και θα επιτρέψει να δοθεί ώθηση στην ευρωπαϊκή ανάκαμψη”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στη “λιτότητα” και την “ανάκαμψη”, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε στο RTS πως “εφαρμόζεται πολλή λιτότητα. Είχαμε μια πολύ ισχυρή διαδικασία δημοσιονομικής σταθεροποίησης στη διάρκεια των 3 τελευταίων ετών. Ευτυχώς το 2014, 2015, αυτή η δημοσιονομική σταθεροποίηση είναι πολύ πιο ασθενής. Αυτή η ρύθμιση μας φαίνεται ικανοποιητική αυτή τη στιγμή. Δεν πρέπει να κάνουμε περισσότερα γι’ αυτό”.

Ολομέτωπη επίθεση από Μοντεμπούρ

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Αρνό Μοντεμπούρ, σε σαφώς πιο έντονο ύφος, δήλωσε στην εφημερίδα “Λε Μοντ” το Σάββατο, πως η Γαλλία πρέπει “να υψώσει τον τόνο” απέναντι στην Γερμανία, η οποία όπως τόνισε “έχει παγιδευτεί στην πολιτική της λιτότητας”.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χρησμοί Λαγκάρντ για τα σχέδια των δανειστών για το ελληνικό χρέος

Λαγκάρντ: Οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους στην Ελλάδα

Ο Μοντεμπούρ ξεπέρασε τα όρια – Συστάσεις από τον πρωθυπουργό της Γαλλίας

Κατά της Γερμανίας ο Μοντεμπούρ – “Η Γαλλία δεν μπορεί να φέρεται και να άγεται”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version