Κόσμος

Game of Thrones: Το αεροδρόμιο του Μπέλφαστ λέγεται Γουέστερος!

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία έχει μετονομαστεί για όλο τον Δεκέμβριο σε Αεροδρόμιο του Γουέστερος (Westeros Airport). Θα λέγεται έτσι, από την ήπειρο Γουέστερος, όπου λαμβάνει χώρα το «Game of Thrones», η πιο δημοφιλής τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών.

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας αντικρίζουν μία πινακίδα «Καλώς Ήρθατε στο Γουέστερος». Βέβαια, το πιο λογικό θα ήταν το αεροδρόμιο να λέγεται… Kings Landing!

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι φυσικά στο πραγματικό αεροδρόμιο του Γουέστερος πιθανότατα δεν θα υπήρχαν αεροπλάνα Boeing 747, αλλά δράκοι με φτερά που πετούν φλόγες.

Η αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου συνέπεσε με την κυκλοφορία της έβδομης σεζόν του «Game of Thrones» σε Blu-Ray και DVD. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα σκοπός είναι να γιορταστεί η ιδιότητα της Βόρειας Ιρλανδίας ως κεντρικής τοποθεσίας των γυρισμάτων της σειράς φαντασίας του HBO.

Από τον πρώτο κύκλο της τηλεοπτικής σειράς γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές μέσα και γύρω από το Μπέλφαστ, όπως το Μονοπάτι του Γίγαντα, οι Κοιλάδες του ‘Αντριμ, ο ποταμός Quoile και η οροσειρά Mourne.

 

Το Μπέλφαστ δεν είναι η μοναδική περιοχή που αξιοποιεί τον πυρετό του «Game of Thrones». Το κάστρο Βαρντ στη Βόρεια Ιρλανδία, το οποίο παρουσιάζεται ως κατοικία της οικογένειας Σταρκ στη σειρά, φιλοξένησε το Φεστιβάλ Winterfell τον περασμένο Σεπτέμβριο, με περιηγήσεις, εκδηλώσεις αφήγησης και τους αγώνες «The King’s Tournament».

Μετά το έντονο ενδιαφέρον για επισκέψεις σε μέρη της Ισλανδίας, της Μάλτας και της Κροατίας, στα οποία γυρίστηκαν σκηνές για την έκτη σεζόν του «Game of Thrones», αρκετά πρακτορεία τουρισμού άρχισαν να προσφέρουν πολυτελείς περιηγήσεις σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, προσαρμοσμένες στο jet set που αποτελείται από θαυμαστές της σειράς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «ιδιαίτερο» και πολυτελές τελευταίο γεύμα θανατοποινίτη που εκτελέστηκε με τουφέκι στη Νότια Καρολίνα
Ο Μαχντί κλήθηκε να επιλέξει τον τρόπο θανάτωσής του ανάμεσα στην ηλεκτρική καρέκλα, τη θανατηφόρα ένεση και το εκτελεστικό απόσπασμα, και επέλεξε «την λιγότερο επίπονη μέθοδο εκτέλεσης»
Ο Mikal Mahdi
Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει συμμάχους στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα - Ανάλυση του CNN
«Για τον Αμερικανό πρόεδρο, η προσπάθεια να διαμορφώσει ένα αξιόπιστο διεθνές μέτωπο ενάντια στο Πεκίνο ίσως αποδειχθεί η πιο δύσκολη αποστολή της δεύτερης θητείας του» τονίζει το αμερικανικό δίκτυο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο 2
4 τραυματίες από την επίθεση ρωσικών drones στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές - Οι Ουκρανοί λένε ότι κατέρριψαν 56
Θραύσματα από drone προκάλεσαν επίσης ζημιές σε μια κατοικία και σε αρκετά κτίρια, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές σε διαφορετικά τμήματα της ουκρανικής πρωτεύουσας
Επίθεση ρωσικών drones στο Κίεβο
Αμερικανός αξιωματούχος: Η μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το Βερολίνο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο – Αντί για τείχος, ο Δνείπερος
Το σενάριο διαίρεσης της Ουκρανίας έχει πέσει στο τραπέζι στο πλαίσιο μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας σύμφωνα με τους «Times» που φιλοξενούν συνέντευξη του Αμερικανού απεσταλμένου Κιθ Κέλογκ
Στρατιώτες των Συμμάχων μπροστά στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στο μεταπολεμικό Βερολίνο τον Νοέμβριο του 1945