Κόσμος

Γάζα: 33 νεκροί από βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Χαν Γιούνις

Ο αριθμός των νεκρών από τον 17μηνο πόλεμο είχε ανέλθει σε περισσότερους από 50.500 από το πρωί της Πέμπτης

Η Πολιτική Προστασία στη Γάζα ανακοίνωσε σήμερα ότι οι βομβαρδισμοί και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων.

Οι δολοφονίες έρχονται λίγες ώρες μετά την επίθεση του Ισραήλ σε τρία σχολεία στην πόλη της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 33 ανθρώπους, περισσότεροι από τους μισούς εκ των οποίων παιδιά. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο την Πέμπτη (03.04.2025).

«Τριάντα μάρτυρες στη Λωρίδα της Γάζας από το ξημέρωμα έως τώρα, και αυτός δεν είναι οριστικός απολογισμός», ανέφερε η Πολιτική Προστασία, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες, σε δήλωση προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ιατρική πηγή από το νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις έκανε λόγο για 25 νεκρούς, στην πόλη που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Γάζας.

Ο αριθμός των νεκρών από τον 17μηνο πόλεμο είχε ανέλθει σε περισσότερους από 50.500 από το πρωί της Πέμπτης. Σχεδόν 1.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 18 Μαρτίου, όταν το Ισραήλ κλιμάκωσε την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας και κατέρρευσε την εκεχειρία των έξι εβδομάδων με τη Χαμάς.

Οι τελευταίες επιθέσεις έρχονται καθώς ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας χερσαίας επίθεσης ανατολικά της πόλης της Γάζας για να καταλάβει επιπλέον έδαφος και να το ενσωματώσει σε μια «ζώνη ασφαλείας».

Στον Λίβανο, επίσης το πρωί της Παρασκευής, μια αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στην πόλη της Σιδώνας σκότωσε τον Χασάν Φαρχάτ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, καθώς και τον γιο και την κόρη του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ελληνίδα δικαστής τα «βάζει» με τον Ντόναλντ Τραμπ: Ποια είναι η 57χρονη Πόλα Ξινίς που υπερασπίζεται μετανάστη που απελάθηκε άδικα
Η κυβέρνηση Τραμπ παραδέχθηκε ότι απέλασε λόγω «διοικητικού λάθους» τον συγκεκριμένο μετανάστη αλλά δεν σκοπεύει να ξεκινήσει τις διαδικασίες επιστροφής του στις ΗΠΑ
Η 57χρονη Ελληνίδα δικαστής
Από επιπλοκές σακχαρώδη διαβήτη πέθανε η ηθοποιός «Gossip Girl», Μισέλ Τράχτενμπεργκ
Η 39χρονη ηθοποιός βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη από τη μητέρα της - Στην αρχή υπήρχε η πεποίθηση ότι η ηθοποιός πέθανε λόγω της πρόσφατης μεταμόσχευσης που έκανε στο ήπαρ της
Μισέλ Τράχτενμπεργκ 1