Δευτέρα, 28 Οκτ.
20oC Αθήνα

Γάζα: Ανοιχτή η Χαμάς σε συμφωνία με το Ισραήλ για εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων

Γάζα: Ανοιχτή η Χαμάς σε συμφωνία με το Ισραήλ για εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων

Στην Ντόχα ξεκινούν και πάλι οι συνομιλίες ΙσραήλΧαμάς για εκεχειρία και απελευθέρωση των ομήρων και διαφαίνεται μια μικρή ακτίδα φωτός για τερματισμό του πολέμου.

Και αυτό διότι ανώτατος αξιωματούχος της Χαμάς φαίνεται να δηλώνει ότι η οργάνωση είναι ανοιχτή σε συμφωνία με το Ισραήλ.

Ο Husam Badran, υψηλόβαθμο μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς με έδρα το Κατάρ, αναφέρει σε δήλωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Pro-Hamas Shehab ότι είναι δυνατή μια συμφωνία.

«Τα αιτήματά μας είναι ξεκάθαρα και γνωστά και μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία, υπό την προϋπόθεση ότι ο Νετανιάχου θα παραμείνει προσηλωμένος σε αυτό που έχει ήδη συμφωνηθεί», λέει ο Μπαντράν.

Δεν είναι σαφές εάν τα σχόλια του Μπαντράν είναι αντίδραση στην αιγυπτιακή πρόταση για διήμερη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα για ανταλλαγή τεσσάρων Ισραηλινών ομήρων με ορισμένους Παλαιστίνιους αιχμαλώτους, ακολουθούμενη από 10 ημέρες συνομιλιών.

Ο σαουδαραβικός ειδησεογραφικός σταθμός Al Arabiya ανέφερε ότι η Χαμάς φέρεται θετική να δεχτεί την αιγυπτιακή πρόταση, αρκεί να ενσωματωθεί στις απαιτήσεις της 2 Ιουλίου για μια συμφωνία ομήρων. Επιδιώκει επίσης εγγυήσεις ότι το Ισραήλ θα δεσμευτεί ότι η αιγυπτιακή πρόταση αποτελεί μέρος μιας συνολικής συμφωνίας.

Πηγές της Χαμάς ανέφεραν στο κανάλι Asharq News ότι η οργάνωση προτιμούσε μια συνολική συμφωνία παρά μια αποσπασματική.

Και όλα αυτά ενώ ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες ήταν τα θύματα  τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ. Ένα φορτηγό έπεσε  με ταχύτητα πάνω σε πλήθος που περίμενε σε στάση λεωφορείου σε προάστιο του Τελ Αβίβ σκορπώντας τον πανικό. Συνολικά οι τραυματίες είναι 33 και τουλάχιστον τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις