Κόσμος

Γάζα: Έφτασαν τους 20.258 οι νεκροί ανακοίνωσε η Χαμάς

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς συνεχίζεται την ώρα που οι νεκροί όλο και αυξάνονται.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας εξέδωσε μία ανακοίνωση σήμερα τονίζοντας ότι τουλάχιστον 201 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 368 τραυματίστηκαν στη Γάζα κατά το τελευταίο 24ωρο στις μάχες Ισραήλ – Χαμάς.

Από την 7η Οκτωβρίου, ο συνολικός αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από τις επιθέσεις των Ισραηλινών έχει φτάσει στους 20.258 ενώ οι τραυματίες φτάνουν στους 53.688, πρόσθεσε η ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι έχασε την επικοινωνία με μία ομάδα που ήταν υπεύθυνη για πέντε Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από βομβαρδισμό των Ισραηλινών.

Η οργάνωση πιστεύει ότι οι όμηροι σκοτώθηκαν στη διάρκεια μιας ισραηλινής επιδρομής, όπως φέρεται να ανέφερε στην ανακοίνωση ο Αμπού Ουμπαϊντά, ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των ταξιαρχιών Ιζ ελ-Ντιν αλ-Κάσαμ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στην Δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα
Πιτ Χέγκσεθ
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1