Τετάρτη, 14 Αυγ.
37oC Αθήνα

Γάζα: Νεογέννητα δίδυμα σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό – Βίντεο με τον πατέρα να σπαράζει κρατώντας τα πιστοποιητικά γέννησης

Γάζα: Νεογέννητα δίδυμα σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό – Βίντεο με τον πατέρα να σπαράζει κρατώντας τα πιστοποιητικά γέννησης
Reuters

Μέσα σε λίγα λεπτά ένας πατέρας στη Γάζα είδε την οικογένειά του να διαλύεται όταν τα νεογέννητα δίδυμα παιδιά του, μαζί με τη σύζυγό του σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό του Ισραήλ. Ο πατέρας εκείνη την ώρα βρισκόταν σε τοπική υπηρεσία για να δηλώσει τη γέννησή τους. 

Ο Άσερ και η Αϊσέλ ήταν μόλις τεσσάρων ημερών όταν ο πατέρας τους, ο Μοχάμεντ Αμπού αλ-Κουμσάν, πήγε να παραλάβει τα πιστοποιητικά γέννησής τους στη Γάζα. Τότε οι γείτονές του, του τηλεφώνησαν για να τον ενημερώσουν ότι το σπίτι τους στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ είχε βομβαρδιστεί από δυνάμεις του Ισραήλ. 

Από το πλήγμα σκοτώθηκε επίσης η σύζυγός του και η γιαγιά των διδύμων.

«Δεν ξέρω τι συνέβη», δήλωσε. «Μου είπαν ότι μια οβίδα χτύπησε το σπίτι».

«Δεν πρόλαβα καν να γιορτάσω γι’ αυτά», πρόσθεσε.

Το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας στη Γάζα υποστηρίζει ότι 115 βρέφη έχουν γεννηθεί και στη συνέχεια σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sky News (@skynews)

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AP, η οικογένεια ακολούθησε την οδηγία να εγκαταλείψει την Πόλη της Γάζας τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου Ισραήλ-Γάζας, αναζητώντας καταφύγιο στο κεντρικό τμήμα του θύλακα, όπως τους είχε πει ο ισραηλινός στρατός.

Το BBC επισημαίνει ότι έχει ζητήσει το σχόλιο του ισραηλινού στρατού, αλλά δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις