Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Γάζα: Πέταξαν φυλλάδια με φωτογραφία του νεκρού Σινουάρ – «Η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον»

Γάζα: Πέταξαν φυλλάδια με φωτογραφία του νεκρού Σινουάρ – «Η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον»
REUTERS

Πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ πέταξαν σήμερα, Σάββατο (19.10.2024) στη Γάζα φυλλάδια που είχαν πάνω τη φωτογραφία της σορού του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. 

Μάλιστα, στα φυλλάδια αναγράφεται το μήνυμα πως «η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα», απηχώντας τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Ο Γιαχία Σινουάρ έχει καταστρέψει τις ζωές σας. Κρύφτηκε σε ένα σκοτεινό τούνελ και εξαφανίστηκε όταν επιχείρησε να φύγει πανικόβλητος» φέρεται να γράφουν τα φυλλάδια.

«Όποιος καταθέσει τα όπλα του και παραδώσει τους ομήρους θα του επιτραπεί να φύγει και να ζήσει ειρηνικά» σημειώνεται στα φυλλάδια, τα οποία είναι γραμμένα στα αραβικά. 

Βίντεο που δείχνουν τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ να καταφεύγει σε τούνελ μαζί με την οικογένειά του, τη μοιραία νύχτα πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF).

«Ακόμη και την παραμονή πριν από τη βάναυση σφαγή, ο Σινουάρ (ηγέτης της Χαμάς) ήταν απασχολημένος με την επιβίωσή του και την επιβίωση της οικογένειάς του», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου.

«Λίγες ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ και η οικογένειά του δραπέτευσαν μόνοι τους στο τούνελ… εξοπλίστηκαν με φαγητό, νερό, μαξιλάρια, τηλεόραση και άλλες προμήθειες για μία μακρά διαμονή», συμπλήρωσε.

«Ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του και την οικογένειά του, ενώ έστελνε τρομοκράτες για τη βάναυση επίθεση», πρόσθεσε ο Χαγκάρι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις