Στο Ισραήλ επέστρεψαν οι τρεις όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς το πρωί του Σαββάτου (15.2.25), στο πλαίσιο της συμφωνίας για εκεχειρία στη Γάζα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), o Σαγκί Ντεκέλ-Χεν (Sagui Dekel-Chen), ο Σάσα Τρουφάνοφ (Sasha Troufanov) και ο Ιάιρ Χορν (Iair Horn) πέρασαν τα σύνορα της Γάζας και επέστρεψαν στο Ισραήλ έπειται από 498 ημέρες που ήταν όμηροι της Χαμάς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μετά την απελευθέρωσή τους από τη Χαμάς οι τρεις όμηροι παρελήφθησαν από μέλη του Ερυθρού Σταυρού και στη συνέχεια συνοδευόμενοι από άνδρες των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων μπήκαν ξανά σε ισραηλινό έδαφος.
Οδηγήθηκαν σε στρατιωτική εγκατάσταση στα σύνορα Ισραήλ – Γάζας για τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις. Εκεί θα συναντηθούν και με μέλη των οικογένειών τους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στο μεταξύ, οι ισραηλινές αρχές, τηρώντας το δικό τους μέρος της συμφωνίας εκεχειρίας ετοιμάζονται να απελευθερώσουν σήμερα 369 Παλαιστίνιους που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.