Site icon NewsIT

Γάζα: Τουλάχιστον 10 νεκροί Παλαιστίνιοι από επίθεση του Ισραήλ σε σχολείο της πόλης

20.08.2024 | 13:37
Γάζα: Τουλάχιστον 10 νεκροί Παλαιστίνιοι από επίθεση του Ισραήλ σε σχολείο της πόλης

Τραγωδία σημειώθηκε και σήμερα (20.08.2024) στη Γάζα, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι, από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ σε σχολείο, στο οποίο είχαν καταφύγει εκτοπισμένες οικογένειες στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έπληξε μια βάση των μαχητών της Χαμάς που ήταν ενσωματωμένη μέσα στο σχολείο στην πόλη της Γάζας. Η τρομοκρατική οργάνωση, ωστόσο, αρνείται τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιεί σχολεία και νοσοκομεία για στρατιωτικούς σκοπούς.

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Λωρίδας της Γάζας είχε δηλώσει προηγουμένως στο AFP ότι, ύστερα από ισραηλινό πλήγμα, μέλη της ανέσυραν “επτά πτώματα”, πέντε ανδρών και δύο παιδιών, από τα συντρίμμια σχολείου στην Πόλη της Γάζας, στο οποίο είχαν καταφύγει χιλιάδες εκτοπισμένοι.

«Συνεχίζουμε να ψάχνουμε για πτώματα κάτω από τα ερείπια του σχολείου Μουστάφα Χάφιζ», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μαχμούντ Μπάσαλ σε δηλώσεις που έκανε στο AFP.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 15 τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, αφού ένα ισραηλινό αεροσκάφος έριξε μια βόμβα στον δεύτερο όροφο του κτιρίου που φιλοξενούσε χιλιάδες εκτοπισμένους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το AFP δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τον απολογισμό αυτόν.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι πραγματοποίησε «πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών που επιχειρούσαν σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς (…) που ήταν κρυμμένο μέσα στο σχολείο» Μουστάφα Χάφιζ.

«Ελήφθησαν πολλά μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος να προκληθεί βλάβη σε αμάχους, μεταξύ των οποίων η χρήση πυρομαχικών ακριβείας», ανέφερε ο στρατός.

Η Χαμάς αρνείται τις κατηγορίες του Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί σχολεία και νοσοκομεία για στρατιωτικούς σκοπούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version