Πέμπτη, 15 Αυγ.
35oC Αθήνα

Γερμανία: Ακτιβιστές για το κλίμα μπλόκαραν 4 αεροδρόμια και σταμάτησαν πτήσεις

Γερμανία: Ακτιβιστές για το κλίμα μπλόκαραν 4 αεροδρόμια και σταμάτησαν πτήσεις

Με κόλλα, κόλλησαν τα χέρια τους στον ασφαλτοτάπητα ενός αεροδρομίου στη Γερμανία ακτιβιστές με σκοπό να αντιδράσουν για την καταστροφή του κλίματος.

Η διαμαρτυρία που έκαναν οι 8 ακτιβιστές της οργάνωσης «Last Generation», είχαν στόχο τέσσερα αεροδρόμια της Γερμανίας. Τα δύο από αυτά ανέστειλαν προσωρινά τις πτήσεις τους για σήμερα (15.08.2024).

«8 ακτιβιστές διέκοψαν ή περιόρισαν την πτητική δραστηριότητα στα αεροδρόμια του Βερολίνου, της Κολονίας/Βόννης, της Νυρεμβέργης και της Στουτγάρδης», ανακοίνωσε η οργάνωση.

Στα social media δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες της δράσης τους, όπου δείχνουν τους ακτιβιστές να έχουν κολλήσει τα χέρια τους με κόλλα στον ασφαλτοτάπητα του αεροδρομίου χωρίς όμως να έχουν παραβιάσει τους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης.

Το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης ανέστειλε τις πτήσεις για περίπου μια ώρα εξαιτίας των ακτιβιστών, με αποτέλεσμα έξι πτήσεις να καθυστερήσουν, μία να ακυρωθεί και μία ακόμα να εκτραπεί σε άλλο αεροδρόμιο.

Στο αεροδρόμιο Κολονίας/Βόννης, οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά μετά τις 08.25 ώρα Ελλάδας, αφού σταμάτησαν νωρίτερα σήμερα, ενώ και πάλι αναμένεται να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις.

Στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης δεν επηρεάστηκε η πτητική δραστηριότητα καθώς τα δύο άτομα που μπλόκαραν βοηθητικό διάδρομο συνελήφθησαν αμέσως.

Στο αεροδρόμιο του Βερολίνου απομακρύνθηκαν δύο διαδηλωτές που είχαν μπουκάρει σε περιοχή ασφαλείας του αερολιμένα παραβιάζοντας έναν φράκτη. Η πτητική δραστηριότητα δεν επηρεάστηκε.

Η οργάνωση Last Generation έχει δηλώσει πως αντίστοιχες ενέργειες θα γίνουν σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και τη Βόρειας Αμερικής με σκοπό να πιέσουν την Γερμανία να κλείσει παγκόσμια συμφωνία για τον τερματισμό της χρήσης πετρελαίου, αερίου και άνθρακα έως το 2030.

«Οι εγκληματικές ενέργειες των διαδηλωτών είναι επικίνδυνες και ανόητες», δήλωσε στο Χ (πρώην Twitter) η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ.

«Το υπουργείο έχει προτείνει αυστηρές ποινές φυλάκισης για τέτοιες ενέργειες και υποχρεώνει τα αεροδρόμια να προχωρήσουν σε σημαντικές βελτιώσεις στο θέμα της ασφάλειας των εγκαταστάσεών τους», πρόσθεσε στην ανάρτηση.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις