Κυριακή, 18 Αυγ.
30oC Αθήνα

Γερμανία: Επιτέθηκαν σε νεοναζί και βοηθούν τους πρόσφυγες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι λαοί μπορούν να καταρρίψουν μύθους και στερεότυπα. Οι Γερμανοί σε πείσμα πολλών και ενώ αναμένεται να υποδεχθούν φέτος 800.000 μετανάστες όχι απλά δεν αντέδρασαν στην παρουσία των μεταναστών και των προσφύγων που έφτασαν μαζικά στο Μόναχο, αλλά με την αλληλεγγύη που επέδειξαν έφεραν σε δύσκολη θέση τις αρχές που δεν μπορούν να διαχειριστούν τον όγκο των προσφορών.

“Είμαστε υπερκορεσμένοι από τις προσφορές των κατοίκων του Μονάχου προς τους πρόσφυγες στον κεντρικό σταθμό, σας ζητούμε να μην φέρετε κάτι άλλο”, ήταν το μήνυμα της αστυνομίας στο Twitter χθες το βράδυ.
Στο Μόναχο έφτασαν 2.200 πρόσφυγες και η Γερμανία δεν έχει πρόθεση να τους επαναπροωθήσει πίσω στις χώρες πρώτης εισόδου στο έδαφος της Ε.Ε..
Η Γερμανία αποφάσισε να “σπάσει” τη συνθήκη του Δουβλίνου και οι κάτοικοι της Βαυαρίας ξεπέρασαν πολλούς άλλους Ευρωπαίου σπεύδοντας να βοηθήσουν με όλα τα μέσα τους μετανάστες. Μάλιστα όταν κάποιοι νεοναζί προσπάθησαν να πλησιάσουν τους έδιωξαν κακήν κακώς: “Μαζευτήκαμε καμιά εικοσαριά και τους διώξαμε”, εξήγησε υπερήφανα ο Αντρέας Ντίχμαν, που βρέθηκε εκεί έχοντας φέρει νερό για τους πρόσφυγες.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε