Κόσμος

Γερμανία: «Το Facebook στερείται διαφάνειας – Να ληφθούν μέτρα»

Το Facebook είναι ένα δίκτυο που στερείται διαφάνειας, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Προστασίας Καταναλωτών Καταρίνα Μπάρλεϊ, η οποία ζήτησε να ληφθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά το σκάνδαλο με τη διαρροή δεδομένων χρηστών από το μέσο αυτό κοινωνικής δικτύωσης.

“Τα φρονήματα θυσιάζονται στον βωμό των εμπορικών συμφερόντων”, γράφει η υπουργός, η οποία είναι επίσης αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, στο Twitter.

“Θα πρέπει να υπάρχουν σαφείς κανόνες για τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης”, πρόσθεσε.

“Οφείλουμε να καθορίσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο δια νόμου τις αξιώσεις απέναντι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, κατέληξε η υπουργός αυτή των Σοσιαλδημοκρατών.

Νέα τροπή στο σκάνδαλο του Facebook

Το σκάνδαλο που ξέσπασε όσον αφορά τη διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook πήρε νέα τροπή χθες, με τον ιστότοπο να υπολογίζει σε περίπου 87 εκατομμύρια, κι όχι 50 που υπολόγιζε μέχρι σήμερα, τον αριθμό των μελών του των οποίων τα προσωπικά δεδομένα μπορεί να περιήλθαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους στη διάθεση της βρετανικής εταιρείας αναλύσεων δεδομένων και στρατηγικών επικοινωνιών Cambridge Analytica.

Στη Γερμανία, το σκάνδαλο αυτό αφορά περισσότερους από 300.000 χρήστες του Facebook, σύμφωνα με τον ιστότοπο αυτόν.

Στα τέλη του Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε καλέσει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής επιχείρησης Μαρκ Ζάκερμπεργκ να δώσει εξηγήσεις για την τεράστια αυτή διαρροή δεδομένων.

Αυτός αναμένεται να καταθέσει στις 11 Απριλίου ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την υπόθεση αυτή.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεθάβουν νεκρούς και εγκλωβισμένους με τα χέρια τους από τα χαλάσματα του σεισμού στη Μιανμάρ - Δρόμοι κόπηκαν στη μέση, κτίρια διαλύθηκαν
Ο ηγέτης χούντας στη Μιανμάρ ζήτησε από όλες τις χώρες να προσφέρουν βοήθεια - Έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον 60 πτώματα από μοναστήρια και άλλα κτίρια στην Πινμάνα
Σεισμός στην Μιανμάρ και στην Ταϊλάνδη
Η κυβέρνηση Τραμπ μεθοδεύει απελάσεις μεταναστών με νόμο του 18ου αιώνα – Το αίτημα στο ανώτατο δικαστήριο
Στις 15 Μαρτίου εκδόθηκε προσωρινή εντολή για αναστολή απέλασης 200 ανθρώπων, μέλη της συμμορίας Tren de Aragua, κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ που βασίστηκε στον Νόμο περί Αλλοδαπών Εχθρών του 1798
Οι ΗΠΑ απελαύνουν φερόμενα μέλη του Tren de Aragua για να φυλακιστούν στο Ελ Σαλβαδόρ