Τετάρτη, 7 Αυγ.
33oC Αθήνα

Γερμανία: Γιατρός «serial killer» σκότωσε 4 ηλικιωμένους ασθενείς του

Γερμανία: Γιατρός «serial killer» σκότωσε 4 ηλικιωμένους ασθενείς του
REUTERS

Ένας γιατρός συνελήφθη στο Βερολίνο της Γερμανίας ως ύποπτος για τον θάνατο τεσσάρων ηλικιωμένων ασθενών, που προσπάθησε να συγκαλύψει τα στοιχεία βάζοντας φωτιές στα σπίτια τους.

Ο 39χρονος γιατρός, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας παρηγορητικής φροντίδας μιας νοσηλευτικής υπηρεσίας, διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση την Τρίτη (06.08.2024) εν αναμονή πιθανής απαγγελίας κατηγορίας, ανέφεραν η αστυνομία της Γερμανίας και οι εισαγγελείς σε ανακοίνωσή τους. Το όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα σύμφωνα με τους γερμανικούς κανόνες απορρήτου.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι σκότωσε τέσσερις ασθενείς που ήταν υπό τη φροντίδα της νοσηλευτικής υπηρεσίας τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αν και οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμη πώς, και στη συνέχεια προσπάθησε —με μικτή επιτυχία— να βάλει φωτιά στα διαμερίσματά τους.

Στην πρώτη περίπτωση στις 11 Ιουνίου, οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο κατάφεραν να ζωντανέψουν το θύμα, μια 87χρονη γυναίκα, η οποία όμως πέθανε στο νοσοκομείο λίγο αργότερα. Στις 8 Ιουλίου, λένε οι ανακριτές, ο ύποπτος σκότωσε μια 76χρονη γυναίκα.

Ακολούθησαν οι θάνατοι δύο ακόμη γυναικών, που ήταν 72 και 94 ετών, στις 15 και 24 Ιουλίου.

Οι ερευνητές δεν διευκρίνισαν τι οδήγησε στη σύλληψη του άνδρα ούτε είπαν τίποτα για ένα πιθανό κίνητρο. Κρατείται ως ύποπτος για ανθρωποκτονία από αμέλεια καθώς και για έναν εμπρησμό και τρεις απόπειρες εμπρησμού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις