Κόσμος

Γερμανία: Καμιά ανησυχία από το εμβόλιο της Astrazeneca υποστηρίζει κορυφαίος λοιμωξιολόγος

Δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις ανησυχίες για το εμβόλιο της Astrazeneca διακεκριμένος λοιμωξιολόγος.

Πρόκειται για τον Κρίστιαν Ντρόστεν, ο οποίος θεωρεί ότι οι προβληματισμοί σχετικά με το εμβόλιο της Astrazeneca είναι αβάσιμοι και τάσσεται υπέρ της ευρείας χρήσης του παρασκευάσματος στην Γερμανία.

«Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην χορηγείται το εμβόλιο στη Γερμανία. Όταν ακούω τη δημόσια συζήτηση για αυτό το εμβόλιο, έχω την εντύπωση ότι πολλά έχουν παρεξηγηθεί. Μπορεί να υπάρχει μια τρίχα στη σούπα κάποιου, και μερικοί άνθρωποι την εξετάζουν με μεγεθυντικό φακό. Δεν πρέπει να το κάνει κανείς αυτό. Κατά την εκτίμησή μου το εμβόλιο της Astrazeneca είναι πολύ καλό και πρέπει να το αξιοποιήσουμε στην Γερμανία», είπε στο podcast “The Coronavirus Update” του δικτύου NDR.

«Είναι σημαντικό τα εμβόλια να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο σοβαρής εξέλιξης της νόσου. Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εμβολιαστούμε ευρέως το συντομότερο δυνατό. Τα εμβόλια που έχουμε είναι εξαιρετικά καλά σε σύγκριση με αυτό που θα περίμενε κανείς», τόνισε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Λοιμωξιολογίας του νοσοκομείου στο Charité του Βερολίνου.

Πηγή: NDR

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς καλεί όλους τους Παλαιστίνιους να πολεμήσουν κατά του σχεδίου Τραμπ για εκτοπισμό των Παλαιστινίων
«Μην κρατήσετε ούτε ένα εκρηκτικό, ούτε μία σφαίρα, ούτε ένα μαχαίρι», είπε εκπρόσωπος της Χαμάς ζητώντας την συμπαράσταση του κόσμου για το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Μαχητές της Χαμάς
Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Ισπανία - 4 νεκροί, 3 σοβαρά τραυματίες και τουλάχιστον 2 παγιδευμένοι εργάτες
Η έκρηξη σημειώθηκε στις Αστούριες, ενώ τουλάχιστον τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρουν βαριά εγκαύματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Ασθενοφόρο στην Ισπανία