Κόσμος

Γερμανία: Μήνυση κατά ακροδεξιάς βουλευτού από την αστυνομία

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι θα καταθέσει μήνυση κατά μιας βουλευτού της ακροδεξιάς, η οποία έγραψε την Πρωτοχρονιά ένα μήνυμα κατά των μουσουλμάνων προσφύγων.

Το μήνυμα της βουλευτού του AFD Μπέατριξ φον Στορτς λογοκρίθηκε από το Twitter και το Facebook, ωστόσο η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κολωνίας, η οποία αποτέλεσε τον στόχο του μηνύματος, δήλωσε ότι η βουλευτής μπορεί να κατηγορηθεί για “υποκίνηση μίσους”.

Η Γερμανίδα βουλευτής καταδίκαζε το γεγονός ότι η αστυνομία της Κολωνίας δημοσίευσε και στα αραβικά τα μηνύματά της για προσοχή και ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού κατά τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά.

“Τι στον διάβολο συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα; Γιατί η αστυνομία δημοσιεύει πλέον τα επίσημα μηνύματά της στα αραβικά;”, έλεγε στο μήνυμά της η Μπέατριξ φον Στορτς.

“Απευθύνεται με αυτό το μέσο στις ορδές των βαρβάρων, των μουσουλμάνων και των βιαστών ανδρών, προσπαθώντας να τους καλοπιάσει;” προσέθετε σε σαφή αναφορά της στις σεξουαλικές επιθέσεις που είχαν δεχθεί τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς του 2016 πολλές γυναίκες στην Κολωνία από νεαρούς μετανάστες.

Το Twitter και το Facebook απέσυραν το αμφιλεγόμενο αυτό μήνυμα από τους λογαριασμούς της βουλευτού της AfD, βάσει ενός νέου νόμου στη Γερμανία που έχει στόχο να αποφεύγεται η ανάρτηση μηνυμάτων υποκίνησης μίσους στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μπέατριξ φον Στορτς καταδίκασε στη συνέχεια “το τέλος του κράτους δικαίου στη Γερμανία”.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος