Κόσμος

Γερμανία: Να εμβολιαστούν πρώτα η Μέρκελ και οι υπουργοί της ζητά χριστιανοδημοκράτης βουλευτής

Ο Τόμας Χάιλμαν, βουλευτής του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, πρότεινε να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, και τα μέλη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων.

«Η καγκελάριος Μέρκελ αι τα άλλα μέλη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν. Η μόλυνση του Γάλλου πρόεδρου Εμμανουέλ Μακρόν αποδεικνύει ότι κινδυνεύουν και οι υψηλόβαθμοι πολιτικοί», είπε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στην αυριανή έκδοση του επιχειρηματικού περιοδικού “Business Insider” .

«Σε αυτήν τη σοβαρή κρίση, δεν έχουμε την πολυτέλεια να παρεμποδιστεί η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση λόγω της καραντίνας η ακόμα χειρότερα της ασθένειας αυτών των ανθρώπων σε σημαντικά πόστα. Και τα μέλη των κυβερνήσεων των κρατιδίων πρέπει επίσης να εμβολιαστούν από τους πρώτους», πρόσθεσε ο Χάιλμαν.

Μέχρι στιγμής, η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (STIKO) του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) έχει ταξινομήσει τα μέλη της κυβέρνησης στο προτελευταίο των -συνολικά – έξι επιπέδων προτεραιότητας. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι από τους τελευταίους που θα εμβολιαστούν, καθώς ο κίνδυνος τον οποίο διατρέχουν αξιολογείται απλώς ως «ελαφρώς αυξημένος».

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός πιστεύει ότι «ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός της καγκελαρίου θα είναι ένα σημαντικό μήνυμα για ολόκληρο τον πληθυσμό. Αυτό μπορεί να αυξήσει την εμπιστοσύνη των πολιτιών στο εμβόλιο. Μόνο εάν πείσουμε αρκετά άτομα να εμβολιαστούν, μπορούμε να τερματίσουμε γρήγορα την πανδημία».

Ωστόσο, ο κατά προτίμηση εμβολιασμός δεν θα πρέπει να ισχύσει για βουλευτές όπως αυτός. «Ως μέλος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, δεν βλέπω κανένα λόγο να πρέπει να έχω προτεραιότητα στον εμβολιασμό. Σε περίπτωση υπόπτου κρούσματος , οι βουλευτές μπορούν (εύκολα) να αντικατασταθούν, τα μέλη της κυβέρνησης όμως μόνο δύσκολα», όπως είπε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σφαγή τουριστών στην Ινδία: Στους 28 οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση της μαχητικής ομάδας «Αντίσταση του Κασμίρ»
Γραφικά βίντεο που δημοσιεύθηκαν από ντόπιους στα social media έδειχναν τραυματισμένους τουρίστες να κείτονται σε λίμνες αίματος, ενώ οι συγγενείς τους ούρλιαζαν και παρακαλούσαν για βοήθεια
Ινδοί αστυνομικοί φρουρούν σε σημείο ελέγχου μετά από ύποπτη επίθεση μαχητών, κοντά στο Pahalgam στην περιοχή Anantnag του νότιου Κασμίρ