Κόσμος

Γερμανία: Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας για τη νεοναζιστική οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ»

Νέες έρευνες σε σπίτια μελών της ναζιστικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» σε πολλά κρατίδια πραγματοποιεί η αστυνομία της Γερμανίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung, από τη νέα επιχείρηση της αστυνομίας της Γερμανίας έχουν συλληφθεί ακόμη ένας 49χρονος στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία και ένας 61χρονος στην Έσση. Έρευνες γίνονται ακόμη στη Θουριγγία, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και στην Ρηνανία-Παλατινάτο.

Ήδη στο Κόμπλεντς δικάζονται μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ενωμένοι Πατριώτες», η οποία φέρεται να σχεδίαζε πραξικόπημα. Ένας άνδρας και μια γυναίκα κατηγορούνται ότι ήθελαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να απαγάγουν τον Λάουτερμπαχ.

Οι αρχές θεωρούν ότι οι «Ενωμένοι Πατριώτες» είναι υποστηρικτές της ιδεολογίας των «Πολιτών του Ράιχ», οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ως κράτος και πιστεύουν στην ιστορική Γερμανική Αυτοκρατορία. Οι υποστηρικτές τους αρνούνται τις σημερινές δημοκρατικές και συνταγματικές δομές, όπως το κοινοβούλιο, τους νόμους και τα δικαστήρια, δεν θεωρούν ότι πρέπει να πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και πρόστιμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Δεν θέλουμε πόλεμο με την Κίνα» λέει ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ – «Ο στρατός τους έχει πολύ μεγάλη παρουσία στο δυτικό ημισφαίριο»
«Θα επιδείξουμε αποφασιστικότητα απέναντι στις απειλές του Πεκίνου», προειδοποίησε, παράλληλα, ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου
Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Pete Hegseth
Βασιλιάς Κάρολος στο ιταλικό Κοινοβούλιο: Η ειρήνη δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται δεδομένη
Ο Κάρολος θέλησε να μιλήσει ιταλικά και απευθυνόμενος στους βουλευτές και γερουσιαστές υπογράμμισε με αρκετή δόση χιούμορ ότι «ελπίζει να μην κατέστρεψε τη γλώσσα του Δάντη»
Ο Βασιλιάς Κάρολος μιλά στο ιταλικό κοινοβούλιο