Κόσμος

Γερμανία: Νέοι φόβοι για σαμποτάζ του πόσιμου νερού σε στρατώνα κοντά στην Κολονία

Για πιθανή εσκεμμένη μόλυνση του πόσιμου νερού σε στρατώνα της Γερμανίας, κοντά στο σημείο αντίστοιχου περιστατικού που συνέβη πριν από δύο ημέρες, προειδοποίησαν την Παρασκευή (16.0.2024), οι τοπικές αρχές της πόλης Μέχερνιχ, κοντά στην Κολονία.

Ο δήμος του Μέχερνιχ, κοντά στην Κολονία, στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, έκανε λόγο για παράνομη είσοδο στην τοπική μονάδα επεξεργασίας και διανομής πόσιμου νερού, διευκρινίζοντας ότι τροφοδοτούσε μεταξύ άλλων μία βάση της Μπούντεσβερ (ένοπλες δυνάμεις).

«Λόγω της εισβολής στην εγκατάσταση διανομής πόσιμου νερού της πόλης του Μέχερνιχ, υπάρχει πιθανότητα το πόσιμο νερό να έχει μολυνθεί με τρόπο επικίνδυνο για την υγεία», όπως ανακοίνωσαν ο δήμος και η υγειονομική υπηρεσία του Μέχερνιχ.

Η πόλη κάλεσε τους κατοίκους να μην πίνουν νερό βρύσης, ούτε να το χρησιμοποιούν για να πλένονται, «λόγω των γεγονότων που συνέβησαν στη βάση της Μπούντεσβερ στην Κολονία». Διευκρίνισε ότι ο φράκτης ασφαλείας γύρω από το σύστημα επεξεργασίας του νερού είχε παραβιαστεί.

Ο Τόμας Χάμπαχ, τοπικός αξιωματούχος, πρόσθεσε ότι η εισβολή αποκαλύφθηκε από περίπολο του στρατού, καθώς ενισχύθηκαν οι έλεγχοι μετά τις πρόσφατες υπόνοιες για δολιοφθορά στην Κολονία.

Η εγκατάσταση πόσιμου νερού διαθέτει σύστημα συναγερμού που δεν λειτούργησε, πρόσθεσε ο ίδιος.

Προχθές, Τετάρτη (σ.σ. 14.08.2024), οι φόβοι για δολιοφθορά προκάλεσαν προειδοποιήσεις ασφαλείας σε δύο στρατιωτικές βάσεις στη χώρα, τη μία της Αεροπορίας στην Κολονία, που συμμετέχει στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, και η άλλη του ΝΑΤΟ.

Στην Κολονία, οι αρχές επίσης ανακάλυψαν μια τρύπα στον φράκτη γύρω από μια μονάδα πόσιμου νερού που τροφοδοτούσε τον στρατώνα και την οποία απέκλεισαν. Οι έλεγχοι που έγιναν δεν έχουν επιβεβαιώσει έως τώρα μόλυνση.

Παράλληλα, το ΝΑΤΟ έκανε λόγο για απόπειρα εισβολής στην αεροπορική βάση του Γκεϊλενκίρχεν, όπου βρίσκονται βάσεις αναγνωριστικών αεροσκαφών AWACS, χωρίς ωστόσο να στοιχειοθετείται σύνδεση μεταξύ των δύο περιστατικών.

«Τα περιστατικά αυτά δείχνουν ότι πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

Αρκετοί Γερμανοί πολιτικοί έχουν υποδείξει πιθανή ευθύνη της Ρωσίας στις δύο αυτές υποθέσεις της Τετάρτης, εκτιμώντας ότι εντάσσονται σε έναν υβριδικό πόλεμο που συνδέεται με τη στήριξη του Βερολίνου προς το Κίεβο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι τελευταίες επιθυμίες του Πάπα Φραγκίσκου και οι αλλαγές στο τελετουργικό της κηδείας του
Ο Ποντίφικας ζήτησε να μην εκτεθεί το σώμα του σε δημόσιο προσκύνημα, αλλά να μπει σε φέρετρο και να μην ταφεί στην κρύπτη του Βατικανού του Αγίου Πέτρου, αλλά σε κάποια εκκλησία της Ρώμης
Ο Πάπας Φραγκίσκος
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα
Εκλογή νέου Πάπα: Το Κονκλάβιο, ο μαύρος ή άσπρος καπνός κι όλο το περίπλοκο τελετουργικό στην Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό
Οι Καρδινάλιοι ψηφίζουν μυστικά τον υποψήφιό τους, γράφοντας το όνομά του σε ένα χαρτάκι και τοποθετώντας την ψήφο τους σε ένα δισκοπότηρο στην κορυφή ενός βωμού που βρίσκεται στο κέντρο της αίθουσας
Καρδινάλιοι στο Βατικανό