Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Γερμανία: Νέος επικεφαλής της Bundesbank θα είναι ο οικονομολόγος Γιοακίμ Νάγκελ

Γερμανία: Νέος επικεφαλής της Bundesbank θα είναι ο οικονομολόγος Γιοακίμ Νάγκελ
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Τον Γενς Βάιντμαν θα διαδεχθεί στην ηγεσία της Bundesbank ο οικονομολόγος Γιοακίμ Νάγκελ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Handelsblatt της Γερμανίας, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Μάλιστα, όπως προβλέπει η διαδικασία, ο Γιοακίμ Νάγκελ θα προταθεί ως ο νέος επικεφαλής της Bundesbank από τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ενώ θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του και ο υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ.

Ο 55χρονος Γιοακίμ Νάγκελ, στέλεχος της Bundesbank επί 17 χρόνια – εκ των οποίων τα έξι στο προεδρείο – με θητεία στην κρατική Τράπεζα KfW και στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, θεωρείται «σοσιαλδημοκράτης με προσανατολισμό στην σταθερότητα» και η έγκριση της υποψηφιότητάς του αναμένεται χωρίς προβλήματα.

Η επίσημη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα ληφθεί είτε κατά την συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης είτε στην πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους καθώς ο Γενς Βάιντμαν έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του έτους.

Αύριο Τρίτη (21.12.2021) παραλαμβάνει από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, την επίσημη απαλλαγή από τα καθήκοντά του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις