Κόσμος

Γερμανία: Ο Πουτζδεμόν ζητά να επιστρέψει και να ζήσει στο Βέλγιο

Να επιστρέψει και να ζήσει στο Βέλγιο ζητά ο Κάρλες Πουτζδεμόν, όταν ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες στη Γερμανία, όπου την Μεγάλη Παρασκευή αποφυλακίστηκε με εγγύηση.

“Επιθυμία μου είναι να επιστρέψω στο Βέλγιο. Αλλά μόνο μετά το τέλος των διαδικασιών εδώ στη Γερμανία, όχι πριν”, είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

“Στα σχέδιά μου είναι φυσικά να παραμείνω στο Βερολίνο. Αυτός θα είναι ο τόπος κατοικίας μου μέχρι το πέρας της διαδικασίας”, πρόσθεσε. Ερωτηθείς πού θα καταλύσει στο Βερολίνο εκείνος απάντησε γελώντας: “Η αστυνομία γνωρίζει”.

Ο Πουτζδεμόν απελευθερώθηκε χθες από τη γερμανική φυλακή όπου κρατούνταν έπειτα από την απόφαση δικαστηρίου του βόρειου κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 75.000 ευρώ.

Την Πέμπτη το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την έκδοσή του στην Ισπανία με την κατηγορία της εξέγερσης, όπως ζητεί η Μαδρίτη, αλλά έκρινε ότι η έκδοσή του είναι πιθανή βάσει της κατηγορίας περί κατάχρησης δημοσίου χρήματος.

Ο Πουτζδεμόν είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα έπειτα από την έκδοση ισπανικού εντάλματος σύλληψης κατά την είσοδό του στη Γερμανία.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προκαλεί ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι: Μιλάει για «μακεδονικό πεπρωμένο» και αφήνει αιχμές για την Συμφωνία των Πρεσπών
«Έχουμε υποστεί πολλές ταπεινώσεις και αποδεχτήκαμε πολλές κακές συμφωνίες για την ευρωατλαντική μας προοπτική» είπε ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας
Βόρεια Μακεδονία Χρίστιαν Μίτσκοσκι
Ο Τραμπ απαξιώνει τον Ζελένσκι: Δεν είναι σημαντικό να βρίσκεται στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία
«Ο Ζελένσκι λέει ότι δεν προσκλήθηκε σε μια συνάντηση, αλλά δεν ήταν προτεραιότητα γιατί έκανε τόσο κακή δουλειά στις διαπραγματεύσεις μέχρι τώρα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ντόναλντ Τραμπ