Κόσμος

Γερμανία: Ο τυφώνας Ιγνάτιος χτυπάει τη χώρα

Ο τυφώνας «Ιγνάτιος» πλήττει από το πρωί τη Γερμανία με ιδιαίτερη σφοδρότητα, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, είτε επιβαίνοντας σε αυτοκίνητα τα οποία χτυπήθηκαν από ξεριζωμένα δέντρα είτε σε άλλα τροχαία ατυχήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Στο Βρανδεμβούργο, ο μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας τραυματίστηκε σοβαρά όταν, ενώ προσπαθούσε να απομακρύνει δέντρο από τις γραμμές, χτυπήθηκε από άλλο δέντρο.

Στην Σαξονία – ‘Ανχαλτ ένας 62χρονος ποδηλάτης τραυματίστηκε επίσης από την πτώση δέντρου και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ελικόπτερο. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί σήμερα περισσότερες από 800 κλήσεις για βοήθεια, ενώ περισσότερα από 50.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο Βερολίνο πνέουν ισχυροί άνεμοι και έως αύριο Παρασκευή, θα παραμείνουν κλειστά πάρκα και ζωολογικοί κήποι.

Προβλήματα και καθυστερήσεις διαπιστώνονται όλη την ημέρα στη λειτουργία των σιδηροδρόμων, κυρίως στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν και στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, ενώ στη Θουριγγία, τη Σαξονία και και την Σαξονία – ‘Ανχαλτ η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών έχει διακοπεί μέχρι νεωτέρας. Η ταχύτητα των ανέμων σε περιοχές του Μέλανα Δρυμού έφθασε σήμερα ακόμη και τα 166 χλμ/ώρα.

Η Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμανε πριν από λίγη ώρα λήξη συναγερμού για τις ανατολικές περιοχές της χώρας, όπου η κακοκαιρία φαίνεται να υποχωρεί, συνιστά ωστόσο στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο παραλήρημα από τη στενή συνεργάτη του Τραμπ, Πόλα Γουάιτ: «Οι χριστιανοί πρέπει να επισκέπτονται το Ισραήλ για να γίνουν δεκτοί στον παράδεισο»
Επεισοδιακή συνάντηση της Πόλα Γουάιτ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Παρά τις καταγεγραμμένες διώξεις των Χριστιανών στα παλαιστινιακά εδάφη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορεί Κατάρ και Ιράν για fake news
Η Πόλα Γουάιτ με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου 6