Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Γερμανία: Όλο και χειρότερα νέα για την οικονομία

Γερμανία: Όλο και χειρότερα νέα για την οικονομία

Ακόμα ένα κακό “μαντάτο” έρχεται από την Γερμανία και συγκεκριμένα για την οικονομία της, η κατάσταση της οποίας γίνεται όλο και χειρότερη.

Σύμφωνε με νέα στοιχεία, η γερμανική οικονομία παρέμεινε στάσιμη το τέταρτο τρίμηνο καθώς εξασθένησαν η ιδιωτική κατανάλωση και οι κρατικές δαπάνες, την ώρα που οι… Συντηρητικοί της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ είναι απασχολημένοι με να βρουν τον νέο τους ηγέτη.

Πτώση της βιομηχανίας

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία χάνει δυναμική καθώς οι μεταποιητικές βιομηχανίες βρίσκονται σε ύφεση που προκάλεσε η μείωση των εξαγωγών ενώ ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκεται αντιμέτωπος με τα προβλήματα που προκάλεσε η δαπανηρή στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα.

Η ιδιωτική κατανάλωση και οι κρατικές δαπάνες δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη και εάν αυτά τα δύο στοιχεία συνεχίσουν να αποδυναμώνονται φέτος, ο κίνδυνος ύφεσης θα αυξηθεί.

«Πιστεύουμε ότι ο οικονομία θα συνεχίσει να φλερτάρει με την ύφεση το πρώτο εξάμηνο του έτους», ανέφερε σε έκθεσή του ο Άντριου Κένινγκχαμ από την Capital Economics.

Θετικά στοιχεία με… το σταγονόμετρο

Ένα θετικό στοιχείο στα προκαταρκτικά στοιχεία ήταν η ανοδική αναθεώρηση της ανάπτυξης τρίτου τριμήνου στο 0,2% από το 0,1% προηγουμένως.

Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 0,4% από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο ύστερα από αύξηση κατά 0,6% τους τρεις προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ανάπτυξη 0,1% σε τριμηνιαία βάση και 0,4% σε ετήσια βάση σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις