Σάββατο, 29 Ιουν.
32oC Αθήνα

Γερμανία: Συνελήφθη ύποπτος για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του 20χρονου Φίλιππου Τσάνη

Γερμανία: Συνελήφθη ύποπτος για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του 20χρονου Φίλιππου Τσάνη

Στην σύλληψη ενός 18χρονου ως υπόπτου για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του 20χρονου Φίλιππου Τσάνη το προηγούμενο Σάββατο (22.06.2024) στο Μίντεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προχώρησε η αστυνομία του Μπαντ Οϊενχάουζεν.

Ο νεαρός Φίλιππος Τσάνης υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τον ξυλοδαρμό και χθες (25.06.2024) υπέκυψε στα τραύματά του. Η οικογένειά του, όπως δήλωσε συγγενής του θύματος, προχώρησε στην δωρεά των οργάνων του άτυχου νέου.

«Χάρη στους πολλούς μάρτυρες και στην εντατική έρευνα, οι υποψίες σε βάρος του 18χρονου ενισχύθηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για τον βασικό δράστη, ο οποίος φέρεται να κατάφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα στο 20χρονο θύμα».

Νωρίτερα σήμερα περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν κοντά στο σημείο όπου συνέβη το επεισόδιο το προηγούμενο Σάββατο, όταν ο Φίλιππος Τσάνης με έναν φίλο του αποχωρούσαν από την γιορτή αποφοίτησης του δεύτερου και της αδελφής του θύματος. Οι δύο νέοι περπατούσαν σε πάρκο όταν συνάντησαν ομάδα δέκα νεαρών ανδρών, με τους οποίους διαπληκτίστηκαν. Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να αποτρέψει την κλιμάκωση του επεισοδίου, δέχθηκε όμως τελικά τα σοβαρότερα χτυπήματα, με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι.

Ο φίλος του Φίλιππου Τσάνη τραυματίστηκε ελαφρά και σήμερα βρισκόταν στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο δήμος. Δεν ήταν ωστόσο, σύμφωνα με την Bild, σε θέση να μιλήσει για την υπόθεση.

Με πρωτοβουλία δασκάλων του σχολείου της περιοχής, από το περασμένο Σάββατο μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 60.000 ευρώ για την ενίσχυση της οικογένειας του θύματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις