Κόσμος

Γερμανία: Συνελήφθησαν 25 νεοναζί οι οποίοι σχεδίαζαν επίθεση στην Μπούντεσταγκ

Δεκάδες νεοναζί συνελήφθησαν στην Γερμανία μετά από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, κατηγορούμενοι πως σχεδίαζαν επιθέσεις με κύριο στόχο το κάτω κοινοβούλιο της χώρας, την Μπούντεστανγκ.

Σύμφωνα με το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα οι επιδρομές της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 11 ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας και συνελήφθησαν 25 νεοναζί που ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger).

Είναι ύποπτα ότι «προέβησαν σε συγκεκριμένες προετοιμασίες για να διεισδύσουν βίαια μέσα στη γερμανική Μπούντεσταγκ με μια μικρή ένοπλη ομάδα», αναφέρουν σε ανακοινωσή τους οι εισαγγελείς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια
Ο Τραμπ συνεχίζει να ενδιαφέρεται για μια συμφωνία, τόνισε, αλλά έχει πολλές προτεραιότητες και δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει περαιτέρω εκτός κι αν υπάρχουν ενδείξεις προόδου.
Μάρκο Ρούμπιο