Κόσμος

Γερμανία: Τη δημιουργία ευρωπαϊκής αστυνομίας φύλαξης των εξωτερικών συνόρων ζητεί το CDU

Την δημιουργία αστυνομικής δύναμης για την φύλαξη των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «το συντομότερο δυνατό», ζητεί ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Φόλκερ Κάουντερ, επισημαίνοντας ότι η φύλαξη των συνόρων από τα κράτη-μέλη δεν λειτουργεί και φέρνοντας ως παράδειγμα την Ελλάδα. 

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη, με αφορμή την προσφυγική ροή, να πάρει μια εντελώς νέα πορεία. Τα κράτη θα πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να παραχωρήσουν πλήρως ή τουλάχιστον εν μέρει τα κυριαρχικά τους δικαιώματα», δηλώνει ο κ. Κάουντερ σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και προσθέτει: «Η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων υπό την ευθύνη των κρατών-μελών δεν λειτουργεί. Η Ελλάδα π.χ. δεν είναι δε θέση ούτε από άποψη logistics ούτε οικονομική να διαφυλάξει τα σύνορά της. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει ριζικά».

Η FRONTEX, σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, πρέπει να εξελιχθεί σε μία αυτόνομη υπηρεσία με δικές της αρμοδιότητες. «Κάποιοι πίστευαν ότι κάποτε θα είχαμε έναν ευρωπαϊκό στρατό. Προτεραιότητα όμως πρέπει να έχει μία αυτόνομη αστυνομική δύναμη φύλαξης των συνόρων – και αυτό το συντομότερο δυνατό», συνεχίζει ο κ. Κάουντερ και εξηγεί ότι αυτή η δύναμη πρέπει να διαθέτει ισχυρό εξοπλισμό – όπως οι εθνικές αστυνομίες – και δικό της προσωπικό «και μάλιστα σε επάρκεια». «Ίσως πρέπει να υπάρξει ακόμη και ένας Ευρωπαίος Επίτροπος για τα εξωτερικά σύνορα», καταλήγει ο κ. Κάουντερ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος