Παρασκευή, 26 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Γερμανία: Το δημοψήφισμα στο Ντονέτσκ θα κλιμακώσει την κρίση

Γερμανία: Το δημοψήφισμα στο Ντονέτσκ θα κλιμακώσει την κρίση

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Μέρκελ, η Γερμανία θεωρεί ότι το δημοψήφισμα που σχδιάζεται για την επόμενη εβδομάδα στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας θα παραβιάσει το Σύνταγμα και θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στη χώρα.

Οι ακτιβιστές οι οποίοι έχουν καταλάβει κρατικά κτίρια στην περιφέρεια του Ντονέτσκ ανακήρυξαν τη δημιουργία της δικής τους αυτόνομης δημοκρατίας και σκοπεύουν να προχωρήσουν στη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την απόσχιση της περιοχής από την Ουκρανία την 11η Μαΐου, μια εξέλιξη η οποία θα μπορούσε να περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση ενόψει και των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, που προγραμματίζεται να γίνουν την 25η Μαΐου.

«Ένα τέτοιο δημοψήφισμα, το οποίο αντίκειται στο ουκρανικό Σύνταγμα, δεν ηρεμεί τα πράγματα αλλά αντιθέτως τα κλιμακώνει», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι εκείνοι που ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να διεξαγάγουν το δημοψήφισμα στο Ντονέτσκ δεν έχουν καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση.

Ολάντ: Τίποτα να μην εμποδίσει τις προεδρικές εκλογές

Ο γάλλος πρόεδρος Ολάντ εκτίμησε ότι τίποτε δεν πρέπει να «εμποδίσει» τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 25ης Μαΐου στην Ουκρανία. Αυτές οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν «σε ολόκληρη την Ουκρανία», δήλωσε ο Ολάντ σε ανακοίνωσή του από τα Ηλύσια Πεδία μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.
Πρέπει «να πείσουμε τις ρωσικές αρχές και τον πρόεδρο Πούτιν ότι ο μόνος πιθανός δρόμος είναι ο διάλογος και άρα η αποκλιμάκωση», πρόσθεσε ο Ολάντ.

Διαβάστε

Bild: CIA – FBI πίσω από την κυβέρνηση του Κιέβου

“Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές” λέει ο Πούτιν στη Siemens που απειλεί να φύγει από Ρωσία

Η μανία των ναζί της Ουκρανίας σε video – Αποτελείωναν όσους πηδούσαν στο κενό από τα παράθυρα του κτιρίου στην Οδησσό! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Στη Μόσχα στις 7 Μαϊου ο πρόεδρος του ΟΑΣΕ – Στην ατζέντα η κρίση στην Ουκρανία

Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ – Πούτιν για την Ουκρανία και το ρωσικό φυσικό αέριο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε